İmam Hatip öğrencisi Rümeysa Hakyemez’den büyük başarı

İmam Hatip öğrencisi Rümeysa Hakyemez’den büyük başarı

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rümeysa Hakyemez bir ilke imza atarak, gösterdiği başarılardan dolayı, Cambridge Üniversitesi tarafından “Top in the World” (Dünyadaki en yüksek puan) ödülüne layık görüldü.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rümeysa Hakyemez bir ilke imza atarak, İmam Hatiplerin başarısını yine gündeme getirmeyi başardı. Hakyemez, gösterdiği başarılardan dolayı, Cambridge Üniversitesi tarafından “Top in the World” (Dünyadaki en yüksek puan) ödülüne layık görüldü.

Cambridge Üstün Başarı Ödülleri  (The Outstanding Cambridge Learner Awards), her yıl Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen bir program olup, IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) (Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifika Programı) sınavlarında en yüksek puan alan öğrencilere veriliyor.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Rümeysa Hakyemez, IGCSE Haziran 2019 sınav döneminde anadil Türkçe sınavında dünya çapında en yüksek notu alarak  “Top in the World” birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), Cambridge üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren en önemli programlardan biri. IGCSE, dünya çapında en çok tanınan, adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programı. Cambridge programlarına, 5 yaşından 19 yaşına kadar dünyanın 160 ülkesinden 10 bini aşkın okuldan 8 milyon aday, çeşitli düzeylerde katılım gösteriyor.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 20 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’de IGCSE akreditasyonunu alan ilk devlet okulu olmuş. 2016 yılı Haziran döneminde IGCSE’den ilk mezunlarını veren okul, 2016 ve 2017 yıllarında üst üste dünya birincileri çıkardı. Bu başarıya Rümeysa Hakyemez, en yüksek notu alarak yeni bir katkı sağlamış oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.