İmam Hatip okulları gelecek vadediyor

İmam hatip okulları, üniversite sınavlarında gösterdikleri başarının yanında yıl içerisinde katıldıkları çeşitli yarışmalarda da elde ettikleri başarılar ile her gün biraz daha ön plana çıkıyorlar.

İmam hatip okulları kuruldukları günden bugüne sürekli olarak diyaloglara konu olmuş ve manipülasyon malzemesi olarak kullanılmıştır.

Dini eğitiminin yanında pozitif alanlarda da kendini geliştirmeye çalışan imam hatip öğrencilerine sürekli olarak engeller çıkarılmış ve sadece “Ölü yıkayıcı” diye anılmaları için çaba sarf edilmiştir.

Ancak imam hatip okulları bütün engellemelere rağmen özellikle her sene yapılan üniversite sınavlarında ciddi başarılar elde edebiliyor ve birçok yarışmada da dereceler alabiliyorlar.


İmam hatip okulları hakkında konuşan Van Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Bışar Adıyaman, imam hatip okullarının kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek sınırda nöbet tutan bir askerin hassasiyeti ne ise imam hatip okulları ile ilgili hassasiyetlerinin de o olduğunu söyledi.

“Okulumuzda Türkiye bin 133’üncüsünü çıkardık”


Van Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Bışar Adıyaman

YKS sınavında elde ettikleri başarıdan bahseden Adıyaman, “Okulumuzda 2022 YKS’de 5 tıp, 4 hukuk, 2 ilahiyat, 1 eczacılık, 3 diş hekimliği, 2 PDR, 5 mühendislik, 2 eğitim fakültesi, 1 sağlık, 2 siyasal fakültesi ve Türkiye bin 333’üsünü çıkardık. Her sene üzerine ekleyerek ilerliyoruz. Proje okulu olmamız, sırtımızdaki yükü biraz daha arttırıyor. Çünkü kâmil bir idarecinin, öğretmenin koridordaki duruşu ve yürüyüşünün, öğrenciye dokunuşunun, suya sabuna dokunur gibi çok büyük mükellefiyetler getirdiğinin bilincindeyiz. Bunu da bir dert olarak telakki ediyoruz.” dedi.

“İmam hatip okulları engelli koşu olarak gösterildi”

Ülkede yıllarca imam hatip okullarının engelli koşu olarak telakki edildiğine dikkat çeken Adıyaman, “Hamdolsun gelinen süreçle beraber okumuzda şöyle bir mottomuz var, varlık gayesinin bilincinde, kendi hikâyesini yazan, kâmil insanın yetiştiği okul olarak telakki ediyoruz. İstanbul Kartal İmam Hatip Lisesi ne ise Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi de odur inşallah. Çok kadim bir mekteptir burası. Sabah namazı ile beraber okulumuzdayız. Yemeklerimizi kendimiz pişiriyoruz. Öğle arasında pansiyondan faydalanmayan öğrencilerimiz için de devletin belirlemiş olduğu meblağ doğrultusunda öğle yemeklerini çıkarıyoruz. Dolayısıyla okulumuzu son derece önemsiyoruz ve okulumuz için çok ciddi çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Birçok projemiz ile Türkiye’de dereceler aldık”


Geçen sene bütün liseler içerisinde matematik dalında Türkiye finaline proje gönderen okul olduklarını hatırlatan Adıyaman, şunları söyledi:

“72 proje yaptık, 3 projemiz Türkiye finaline kaldı. Bu sene 8 öğrencimizi belli kriterler doğrultusunda ara tatilde umreye götüreceğiz. İlk Farsça sınıfımızı da biz açtık. Bu tür projeler öğrencileri ciddi anlamda etkiliyor. Lisede 460 civarında öğrencimiz, ortaokulda 161 öğrencimiz ve açık lisesinde faal olarak devam eden 600’ün üzerinde öğrencimiz var. Türkiye’de açık lise öğrencisinin en fazla olduğu okuluz aynı zamanda. Haftanın 7 günü burada hizmet veriyoruz. Nimet ve külfet anlamında telakki ettiğimizde, işimizi seviyoruz. Atanan kişilerden ziyade adanan kişileri son derece önemsiyoruz. Bu anlamda işimizi güzel bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Diğer imam hatip okulları ile de yakın bir temas halindeyiz. Biz isteriz ki diğer imam hatip okulları ile beraber inşallah Van’ın misyonuna, vizyonuna faydalı, kendini bilen, Rabbi ile ram olmuş; imam hatip nesli şuuru ile büyümüş, yarının coğrafyasında ve duygu dünyasında, bu memlekete hizmet eden imanlı gençler yetişsin. Biz bu okulun bahçesinde imanın güneş yüzlü çocukları yetişecek inşallah.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler