İmam hatipliler kurultayı Malatya’da düzenlenecek

İmam hatipliler kurultayı Malatya’da düzenlenecek

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, her yıl düzenlediği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 16’ncısını Malatya’da gerçekleştiriyor.

“Ehliyet ve Liyakat” temasıyla gerçekleştirilecek olan kurultaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı bekleniyor.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin her yıl düzenlediği İmam Hatipliler Kurultaylarında, hem tüm yılı değerlendirme hem de gelecek açısından bir vizyon çizme noktasında önemli konular ele alınıyor.

Buradan çıkan sonuçlar da imam hatip kimliği, okullardaki eğitim kalitesinin iyileştirilmesi, eksikliklerin giderilmesi ve ileriye dönük ne tür çalışmalar yapılacağı konusunda bir ön adım atılmış oluyor. Kurultayda ayrıca yılın şiarı da duyuruluyor.

Ehliyet ve liyakat teması işleniyor

7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Malatya’da gerçekleştirilecek 16'ncı İmam Hatipliler Kurultayı’nda, “Ehliyet ve Liyakat” başlıkları üzerinde durulacak. Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından yapılacak birinci oturumda “Eğitim-Ehliyet ve Liyakat” başlıkları masaya yatırılacak.

Bu oturumda Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Eğitimci-Yazar Necla Koytak ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Faruk Kenger konuşmacı olacak.

İkinci oturum ise “Güven Toplumunun İnşasında Ehliyet ve Liyakat” başlığıyla yapılacak. Burada da Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Tuncel ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Pro. Dr. Adem Apak birer konuşması olacak.

Sonuç bildirgesi açıklanacak

“İmam hatip okulları ve değerlerimiz” başlıklı üçüncü oturumda “Gençlikte Ehliyet ve Liyakat” konusunu Genç ÖNDER Başkanı Resul Çiftçi ve “İmam Hatiplerin Rolü” konusunu da MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ele alacak. Dördüncü oturum “Derneklerimizde Örnek Uygulamalar” ve beşinci oturum ise “Değerlendirme ve Sonuç Bildirgesi” ile sona erecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler