İngiliz Prensi Harry, masumları öldüren bir çakal

İngiliz Prensi Harry, masumları öldüren bir çakal

Daily Telegraph gazetesi Afganistan'da bulunan Hizb-i İslami örgütünün lideri Gülbeddin Hikmetyar'la yapılan bir röportajı sayfasına taşıdı.

Daily Telegraph gazetesi bugün ana sayfasına Afganistan'da bulunan Hizb-i İslami örgütünün lideri Gülbeddin Hikmetyar'la yapılan bir röportajı taşımış.
 
Gazete, Hikmetyar'ın röportajı sırasında, Afganistan'da görevli olan İngiliz Prens Harry'yi yerden yere vurduğunu ve İngiltere 2014'de ülkeden çekilmeden önce pek çok saldırı gerçekleştirmeye yemin ettiğini yazıyor.
 
Telegraph'a göre Hikmetyar gazeteye şöyle konuşmuş: "İngiltere, sırf Beyaz Saray'ı mutlu etmek için kendini bu gayri meşru, gereksiz ve acımasız savaşın içine attı. İngilizler bir şey kazanmadı – aksine kan ve para kaybettiler. İngiliz halkının nasıl, Amerikalı generalleri memnun etmek için çocuklarının ölümlerine gönderilmesine göz yumduklarını anlayamıyorum. İngiliz Prens [Harry] sarhoş bir halde Afganistanlıları öldürmek için Afganistan'a geliyor."

Telegraph, röportajın ilerleyen bölümlerinde Hikmetyar'ın Afganistan'ın şu anda içinde bulunduğu durumun Sovyetlerin ülkeden çekilmeden bir yıl önceki halinden farksız olduğunu söylediğini aktarıyor. Gazeteye göre Hikmetyar'ın sözleri şöyle: "Amerikalılar ve müttefikleri savaşmaktan yoruldu.
 

Hayat ve para kaybını daha fazla kaldıramayacak durumdalar. Çekilmekten başka seçenekleri kalmadı." Telegraph, "korkutucu derecede gerçekçi" olduğunu yazdığı bu sözlere Afganistan'daki durumu çok iyimser gösteren açıklamalar yapan İngiliz Başbakan David Cameron'ın itiraz edeceğini tahmin ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.