İnşaat mühendisinin cenazesi yarın defnedilecek

İnşaat mühendisinin cenazesi yarın defnedilecek

Gaziantep’te cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybeden inşaat mühendisinin cenazesi yarın defnedilecek.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesi Karataş Akkent Mahallesinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olması planlanan Akkent Camii inşaatında, çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’a (38), 33 saat sonra ulaşıldı.

15 Kasım Perşembe günü saat 15.45 sıralarında inşaat halindeki caminin çöken iskelesinin altında kalan inşaat mühendisi Küçükcan'ın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları saatlerce aralıksız bir şekilde devam yaklaşık 2 gün boyunca sürdü.

Arama kurtarma ekipleri olan UMKE, AFAD, AKUT, ŞAH-KUT ve İHH, itfaiye, sağlık, polis ile jandarma ekiplerinin arama çalışmaları 33 saat sürdü. Olayın ilk anından itibaren arama kurtarma çalışmalarına ara vermeden devam eden ekipler, belediye işçileri ve gönüllü inşaat işçilerinin de yardımıyla çöken iskele nedeniyle oluşan büyük tahta yığınlarını tahliye etti. Ağaçların birbirine çivili ve sıkışmış olması arama çalışmalarını zorlaştırırken, Küçükcan'ın olmadığı düşünülen bazı alanlarda da iş makineleri kullanıldı.

750 kişi 3 vardiya halinde arama kurtarma çalışmalarına katılarak Küçükcan'ın bulunması için yoğun çaba sarf etti. Küçükcan’ı kurtarmak için saatlerce uzun uğraşlar vererek arama kurtarma çalışması yapan ekipler, dün gece 01.00 saatlerinde tüm çalışmaları durdurarak, ortam dinlemesi yaptı. İnşaat alanında bir bölgeden ses alan ekipler yoğunlaştıkları alanda, büyük tahta parçalarının arasındaki Küçükcan'a ulaştı.

33 saat aralıksız süren arama çalışmalarında teknolojinin tüm imkanları kullanıldı. Küçükcan'ın telefon sinyalinden teknik çalışmalar yapılırken, ekipler tarafından tahta enkazda kullanılan küçük kameralar ile arama çalışması yapıldı.

İnşaat alanında ısıya duyarlı termal kameralarda kullanılarak yapılan arama kurtarma çalışmalarında Küçükcan'a ulaşabilmek için yoğun bir şekilde çaba sarf edildi ve caminin değişik bölgelerinde yapılan çalışmalarda arama kurtarma köpekleri de kullanıldı.

33 saat süren çalışma sonucu enkazdan çıkarılan Küçükcan, bölgede hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan incelemede Küçükcan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

Hastaneye ölü olarak geldiği belirtilen Küçükcan'ın ailesi ve yakınları ölüm haberiyle büyük bir üzüntü yaşadı. Küçükcan'ın cenazesi, otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Otopsi işlemleri tamamlanan Küçükcan’ın cenazesi, mezarlık morguna konuldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Küçükcan'ın cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Şireci Camii'de kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta defnedilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler