İnşallah Suriye'de savaş biter bizler de ülkemize gideriz

İnşallah Suriye'de savaş biter bizler de ülkemize gideriz

Bingöl Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Türkçe kursuna katılan Suriyeliler için sertifika töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüklerinin iş birliğiyle düzenlenen Türkçe kursuna katılan Suriyeliler için sertifika töreni düzenlendi. Tören sonrası konuşan Suriyeliler, "İnşallah Suriye'de savaş biter bizler de ülkemize gideriz."  dediler.

Vali Yavuz Selim Köşger ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'in katılımıyla Türkçe kursuna devam edenlere sertifikaları verilirken, törende katılımcılara hitap eden Vali Köşger, Suriyelilerin Türkçe öğrenmelerinin çok faydalı olacağını söyledi. Köşger, "Bugün Suriye ile Türkiye arasında intibak süreciyle ilgili eğitim çalışmalarının bir aşamasında sizlerle beraberiz. Daha önce bir kere daha Suriye'den, Kuzey Irak'tan gelip memleketlerindeki olağanüstü hal dolayısıyla Türkiye'de mecburi ikamet eden, mülteci durumunda olan kardeşlerimizin Türkçe öğrenmesiyle ilgili bir eğitim çalışmasını bitirdiler. Onlara sertifika dağıtmak üzere buradayız. Daha önce bir gruba vermiştik. Bugün de 14 kişilik çoğunluğu kadınlardan oluşan bir gruba daha sertifikalarını verdik. Aynı zamanda onlara teşvik amaçlı küçük bir ödül de veriyoruz." dedi.

"Bu zor zamanlarında onlara yardımcı olmamız gerekir"

Şu ana kadar toplam 61 kişiye sertifika verdiklerini dile getiren Köşger, sözlerini şöyle tamamladı: "Bingöl’de 800 civarında Suriyeli ve Iraklı kardeşimiz var. Bingöl'den de Türkiye'den de oldukça memnunlar. Bingöllü hemşerilerimiz onlara karşı memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Biz kardeşiz. Onlar şu anda sıkıntıda, darda olmuş olabilir. Allah korusun, dünyanın bin bir türlü hali var. İnşallah bizler hiçbir ülkeye muhtaç olmayız ama kimin ne zaman ne olacağı belli olmaz. Biz şimdi onlara kucak açıyoruz. Bizim onlara kardeşlik göstermemiz, bu zor zamanlarında onlara yardımcı olmamız gerekir. Onlara bakış açımız bu."

"İnşallah Suriye'de savaş biter, bizler de ülkemize gideriz"

Türkçe öğrenme kursuna katılan Suriyeli öğrenci Zeynep Eddevşari, "Suriye'de savaş olduğu için geldik. Savaşta çocuklar ölüyorlar. Adamlar, gençler hepsi korkuyorlar, kaçıyorlar. İnşallah bir gün Suriye'de savaş biter ve bizler de ülkemize gideriz." ifadelerini kullandı.

Fevzi El-Hekim adlı kadın mühendis de "Bingöl Üniversitesinde İngilizce bölümü okuyorum. Eşim Bingöl üniversitesinde yardımcı doçent. 2011 yılında buraya geldik. Türkçeyi yalnız öğrendim çünkü kurs yoktu. Ama şimdi kurs var. Bu Türkçe kursu gerçekten çok iyi. Çok faydalı başladık. Şimdi yeni yeni öğrendik. İnşallah ikinci kursu da bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bir yıl önce Türkiye'ye göç eden aile hekimi İslamun Jıju ise burada çalışmak için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunduğunu söyledi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.