İnsan hakları savunucularından LGBT'lilere tepki

İnsan hakları savunucularından LGBT'lilere tepki

Kocaeli'yi çalışma alanı ilan edip "bize alışacaksınız" sloganıyla yola çıkan LGBT'lilere tepki gösteren İnsan hakları Savunucuları Derneği, yaptıkları açıklamayla LGBT'lilere "size alışmayacağız" mesajı verdi.

KOCAELİ - Kocaeli'yi çalışma alanı ilan edip “bize alışacaksınız” sloganıyla yola çıkan LGBT'lilere ve onlara yardımcı olan Eğitim Sen'e İnsan hakları Savunucuları Derneği'nden (İHSD) tepki geldi. “Benim çocuğum” adlı eşcinsellerin aile diyaloglarının anlatılacağı filimin gösterileceği İzmit Halkevi Sinema salonu önünde açıklama yapan İHSD üyeleri, LGBT'lilere “size alışmayacağız” mesajı verdi.

 

Kocaeli İzmit Halkevi önünde yapılan basın açıklamasını İHSD Genel Başkanı Ali Akbaş okudu. Eş cinsel ilişkilerin anlatıldığı “benim çocuğum” adlı bir filmin gösteriminin Kocaeli'de yapılmasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Akbaş, "İnsanların tercihlerini kendi bilecekleri bir konu, fakat toplumda bunun normal bir olaymış gibi karşılanması için etkinlikler düzenlenmesini yadırgıyoruz. Bu tür yaşam tarzlarının reklamını yapıp ülkede yaygınlaştırılmaya çalışılmasının, bu ülkeye ne faydası olacak? Teknolojide çağ mı atlayacağız?, bu toplum içinde ahlaki çöküntünün artırılmasından başka bir işe yaramayacaktır." dedi.

 

Bu tür ilişkiler tıbbi bir rahatsızlıksa bunun tedavisinin de olduğunu belirten Akbaş, "Kendilerine tavsiyemiz, bunu yaygınlaştırmak yerine, tedavi olmalarıdır.  Gerekirse bu konuda kendileriyle ilgili yardım kampanyaları düzenleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

 

"Bize alışacaksınız” diyerek toplunun  özgür iradesi ile düşünme ve ret etme hakkını hiçe sayan anlayışa karşı, “size alışmayacağız” diyerek tepkilerini ortaya koyduklarını dile getiren Akbaş, "Kendilerine tavsiyede bulunuyoruz, “bize alışacaksınız” sloganıyla bu güne kadar insanlığın ve toplumun normal karşılamadığı yaşam biçimi ve ilişkileri  meşrulaştırmak  yerine, insan doğasının Allah'ın yaratılıştan verdiği fıtratına dönmenin yollarını arasınlar. İnsan Hakları Derneği olarak, kendilerine psikolojik danışmanlık ve tıbbi tedavi yönetmeleri  konusunda her türlü insani yardımı sunmaya hazır olduğumuzu beyan ediyor. Bu tür bireylere karşı yapılan her türlü saldırı ve şiddeti de kınıyoruz." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.