İnsan ve Özgürlük Hareketi Urfa Sözcüsü PKK'den gözaltına alındı

İnsan ve Özgürlük Hareketi Urfa Sözcüsü PKK'den gözaltına alındı

Şanlıurfa’da sosyal medyada PKK'yi övdükleri gerekçesiyle dün gözaltına alınan 20 kişiden birinin daha önce fırından bozma bir kilise yapımıyla gündeme gelen İnsan ve Özgürlük Hareketi Şanlıurfa Sözcüsü Mehmet Pala olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa'da, dün yapılan operasyonla, sosyal medya hesapları üzerinden PKK propagandası yaptıkları belirtilen 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında daha önce fırından bozma bir kilise yapımıyla gündeme gelen İnsan ve Özgürlük Hareketi Şanlıurfa Sözcüsü Mehmet Pala da var.

Sosyal medya hesaplarından PKK propagandası yaptığı belirlenen kişilere yönelik Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri ile Siber Suçlarla Mücadelenin ekipleri ortaklaşa operasyon düzenledi.

Operasyonlar kapsamında tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda 20 kişi gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülen şahıslar arasında PKK’ye yakınlığı ile bilinen kurum ve kişilerle hareket ettiği iddia edilen ve daha önce de Şanlıurfa’da fırından bozma bir yerin kilise olarak açılmasıyla gündeme gelen İnsan ve Özgürlük Hareketi Şanlıurfa Sözcüsü Mehmet Pala'nın da bulunduğu öğrenildi.

Dün sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alınan Pala’nın sorgusunun sürdüğü belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum