İnsanın Allah ile irtibatı namazladır

İnsanın Allah ile irtibatı namazladır

İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, namazın, müminin miracı ve Allah ile bağ kurmasına vesile olan önemli bir ibadet olduğuna dikkat çekerek, nimetlere karşı en güzel şükrün namaz ile verilebileceğini söyledi.

Miraç Gecesi dolayısıyla açıklamalarda bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bu mübarek gecede Müslümanlara farz kılınan namaz ibadetinin önemine değindi.

Allah-u Teâlâ'nın, insanları kendisine kulluk yapmaları için yarattığını hatırlatan Kılıçarslan, ilk kulluk vazifesinin namaz olduğunu vurgu yaptı.

Namazın, tüm Müslümanlara farz olduğunu söyleyen Kılıçarslan, bazı mezheplerin namaz kılmayanlar hakkındaki görüşlerini anlattı. Kılıçarslan, İslam ulemanın çoğunluğu namaz kılmayanların öldürülmesinin helal olduğunu söylemişlerdir. İmam Ahmed Bin Hambel'e göre, namaz kılmayanlar dinden çıkıyor ve kâfir oluyor. Bazı hadislerde bu yönde işaret etmektedir. İmam Şafii ve Maliki mezheplerine göre, namaz kılmayanların öldürülmesi gerekir. İmam Hanifi'ye göre ise namaz kılmayanların hapsedilmesi gerektiği belirtiliyor." dedi.

"İnsanın Allah ile irtibatı namazladır"

Kulun Allah'a en yakın olduğu halin secdedeki hal olduğunu aktaran Kılıçarslan, "İnsanların kulluğunu ispat edebilmesi ve kendilerine verdiği nimetlerinden dolayı Allah'a şükürlerini göstermeleri için namaz kılmaları gerekir. İnsanın Allah ile irtibatı namazladır. Biatini tazelemeleri için Allah-u Teâlâ, insana günde beş vakit namazı farz kılmıştır. Namaz Mü'minin miracıdır. Miraç günü Allah-u Teâlâ Peygamberine ve onun ümmetine beş vakit namazı farz kılmıştır. Bundan dolayı kim ki Allah'a secde etmezse onu kendimize dost, reis ve arkadaş edinemeyiz. Hatta İmam Hanifi, 'her kim kızını namaz kılmayan biriyle evlendirirse onu ateşe atması daha iyidir' diyor." diye konuştu.

Namazın en faziletlisinin camide kılınan namaz olduğunu olduğunun altını çizen Kılıçarslan, ayet ve hadislerle camilere verilen önemi anlattı.

"Allah'ı tanıma, ibadet ve namaz üzerinde çok durmamız gerekiyor"

Müslümanların yapacağı en büyük iyiliğin milletin, evlatlarının, gençlerinin yönünü Allah'a, Peygamberine, Kur'an'a çevirmek olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, devamında şöyle dedi: "Eğer ki biz milletimizi, evladımızı, Allah'tan, Peygamberinden, Kur'an'dan uzaklaştırıp, nefse, şeytana, tağut ve Allah tanımayanlara yönlendirirsek, o zaman biz bu düşmanlığı evladımıza, akrabalarımıza ve milletimize yapmış olup, onlara ihanet etmiş oluyor. Namaz kılmayan kimse İslam ve ümmet nazarında haindir. Allah'a ihanet etmiş kimse bu millete sadakat gösteremez. Bundan dolayı Allah'ı tanıma, ibadet ve namaz üzerinde çok durmamız gerekiyor."

"İslam coğrafyasında yapılan fitne ve fesadın sebebi Yahudilerdir"

İsrail'in ezan yasağına da tepki gösteren Molla Enver Kılıçarslan, ezanın İslam'ın bir şiarı olduğunu belirterek, "Peygamberimiz ve Ashabı bir memlekete gittiklerinde eğer orada ezan sesi geliyorsa onlarla savaşmıyordu ama ezan sesi gelmediğinde onların Müslüman olmadıkları alameti olduğundan onlarla savaşırlardı. Allah-u Teâlâ Kur'an'da, İslam ve taraftarlarıyla en büyük düşmanlığı, Yahudilerin yapacağını söylüyor. Allah-u Teâlâ Kur'an'da 15 ayette Yahudileri lanetlemiştir. Nasıl ki bir zaman Kur'an'ı bozmaya çalıştılar, muvaffak olmadılar. Şimdi de ezanı kaldırıyorlar, Müslüman çocuklarını, kadınlarını öldürüyorlar. Ellerinden gelse yeryüzünde tek bir Müslüman bırakmazlar. Bütün İslam coğrafyasında ve Ortadoğu'da yapılan fitne ve fesadın sebebi Yahudilerdir." dedi.

"Ellerinden gelse sadece ezanı değil ne kadar İslam şiarı varsa yasaklayacaklar"

Fırsat ellerine geçmesi halinde Yahudilerin sadece ezanı yasaklamakla kalmayıp, Müslümanların mabedi olan Kudüs'ü de yıkacaklarını sözlerine ekleyen Kılıçarslan, son olarak şunları kaydetti: "Tüm Müslümanları Kudüs'ten çıkarmak istiyorlar. Yahudilerin davası, Kudüs'te bir devlet kurup, Ortadoğu'daki ve hatta dünyadaki herkesi kendilerine köle yapmaktır. Ellerinden gelse sadece ezanı değil, orucu, namazı ve ne kadar İslam şiarı varsa hepsini yasaklayacaklar. Yahudilere karşı İslam ümmeti bir olmalıdır. İslam ümmetinin arasındaki bu tefrikaların sebebi Yahudi ve Hıristiyanlardır. O yüzden İslam var olduğu müddetçe ezan yeryüzünde olacaktır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler