İnsanlık dışı müdahaleye rağmen 147 bin sığınmacı Yunanistan'a geçti

İnsanlık dışı müdahaleye rağmen 147 bin sığınmacı Yunanistan'a geçti

​Edirne Valiliği, Yunanistan'ın sığınmacılara sert müdahalesiyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 214 göçmenin de yaralandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada 27 Şubat 2020 tarihinde Edirne üzerinden Yunanistan’ın 204 kilometrelik sınır hattına doğru yoğun bir göçmen akını başlandığı ve Yunan güçlerinin tüm engellemelerine rağmen 147 bin 132 göçmenin geçtiği belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile sınır birlikleri tarafından 126 bin 827 düzensiz göçmen yakalandığı belirtilen açıklamada, yakalanan bu göçmenler Edirne'de bulunan geri gönderme merkezine alınarak, işlemlerinin tamamlanmasını müteakip ülkenin diğer şehirlerindeki geçici barınma ve geri gönderme merkezlerine sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "27 Şubat 2020 tarihinden bu güne kadar, Edirne il sınırlarından Yunanistan’a;  4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı mıntıkasından 55 bin 904 ve 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı mıntıkasından da 91 bin 228 olmak üzere, toplam 147 bin 132 düzensiz göçmen geçiş yapmış olup, geçişler halen devam etmektedir. Yunan sınır güvenlik güçleri tarafından düzensiz göçmenlere yönelik gaz, sis ve ses bombalarıyla plastik ve gerçek mermiler kullanılarak yapılan müdahaleler sonucu, 3 göçmen hayatını kaybetmiş, 214 göçmen de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Yapılan tedavi sonucu 206 yaralı göçmen taburcu edilmiş, 8 yaralı göçmenin tedavisi ise halen devam etmektedir.  Ayrıca bu süre zarfında 7 bin 96 göçmen çeşitli sebeplerle hastaneye müracaat etmiş ve tıbbi yardım almış olup, bin 581 çocuğa kızamık ve palio aşısı, 44 gebe kadına da tetanoz aşısı yapılmıştır." denildi.

İLKHA


İnsanlık dışı müdahaleye rağmen 147 bin sığınmacı Yunanistan'a geçti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.