"İnsanlık Hz Muhammed'in getirmiş olduğu barış ve adalete muhtaçtır"

"İnsanlık Hz Muhammed'in getirmiş olduğu barış ve adalete muhtaçtır"

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Mewlüd-ü Nebi programında konuşan Molla Kerbela Şanlı, insanlığın Hz Muhammed'in getirdiği barış ve adalete muhtaç olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mewlüd-ü Nebi programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan İttihadül Ulema üyelerinden Molla Kerbela Şanlı, Hz Muhammed'in hayatından kesitler anlattı.

Platform bu yıl Hicri takvime göre düzenlemiş olduğu "Kutlu Doğum" etkinliğinin ilkini Silvan'da düzenledi. Platform görevlileri, etkinliğin gerçekleştirildiği İlçe Spor Salonunda katılımcıları karşılayarak, gül suyu ikramında bulundular.

Sunuculuğunu Haşim Balçık'ın yaptığı etkinlik Hüseyin Taşı’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ses ilahi sanatçılarının ilahi ve ezgileriyle devam eden etkinlikte Molla Kerbela Şanlı günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu bu yıl üç ana başlıkla "Rahmet, barış ve adalet rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla etkinlik düzenleyeceğini söyleyen Şanlı,  "Bizler yıllarca Resulullah’ın (sav) vasıflarını, özelliklerini, ahlakını anlatsak da yetmez. Değerli kardeşlerim biliyor musunuz?  Bu noktalara niye dikkat çekiliyor? Çünkü bugün dünyanın dengesi bozulmuştur. Bizler Peygamber’in (sav) adaletinden, merhametinden mahrum olduğumuzdan dolayı bugün bu kadar çok kan dökülüyor. Bugün insanlık kan ağlıyorsa, Resulullah’ın getirmiş olduğu şefkat ve merhametten yoksun olduğu içindir. Ümmet, insanlık Resulullah’ın yeryüzüne getirmiş olduğu rahmet, barış ve adaletine muhtaçtır. Nasıl ki yağmur olmadığı için toprak susuzluktan çatlıyorsa; Resulullah’ın bu üç özelliği yeryüzünde hakim olmadığı için insanlıkta bugün paramparça oluyor." dedi.

Şanlı, "Yeryüzü, insanlık Resulullah’ın şu üç özelliğine muhtaçtır. Bunların birincisi Resulullah’ın rahmeti. Çünkü Allah (cc) ayeti kerimede ‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.’ diyor. Muhakkak Allah u Teâlâ Rauf ve Rahim’dir. Allah bu iki vasfını Hz. Muhammed haricinde hiçbir Peygambere vermemiştir. Resulullah ‘bir kimse bağışlarsa Allah’ta onu bağışlar.’ diye buyuruyor. Allah Resulünün rahmeti bütün insanlığa hitap eder." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından etkinlik Ümmet Mevlid grubunun okuduğu Mevlidi Şerif ile devam etti. Etkinlik, daha sonra seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından Ayetullah İlaiz’in okuduğu dua ile son buldu. (Mustafa Sapuç-İLKHA)  


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.