İnsansız hava saldırılarının çocuk kurbanları -video

İnsansız hava saldırılarının çocuk kurbanları -video

ABD insansız uçak saldırılarında bir yılda 178 Pakistanlı ve Yemenli çocuk hayatını kaybetti

Amerikalı belgesel film yapımcısı ve araştırmacı gazeteci Robert Greenwald, insansız uçak saldırılarını ele aldığı son çalışması "Drones Exposed" ile, bu acımasız saldırıların küçük kurbanlarına kamerasını çevirdi.

Pakistan ve Yemen'de insansız uçak saldırılarını yaşamış çocuklarla konuşan Greenwald, saldırıların etkilerinin çocuklar üzerinde derin etkiler bıraktığını belirtiyor. Bu iki ülkede bir yılda 178 çocuğun ABD insansız uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırılarda öldüğünü belirten gazeteci, hayatını kaybeden çocukların bazılarının isimlerini ve görüntülerini ekrana taşıyor.

Saldırılardan kurtulan çocukların ise ciddi travmalar yaşadığını anlatan Greenwald, insansız uçakları gören ya da seslerini duyan çocukların çığlık atmaya başladığını, bir çoğunda yeme ve uyku bozuklukları görüldüğünü, en küçük gürültüde bile ciddi korku tepkileri verdiklerini kaydetti.

ABD'NİN İSLAM DÜNYASINDAKİ ÖRTÜLÜ SAVAŞI

ABD'nin Asya ve Ortadoğu'daki operasyonlarında dronların geliştirilmesiyle birlikte hava saldırılarında artış kaydedildi. ABD tarafından düzenlenen dron saldırıyla ilgili veriler ABD ve bölge hükümetlerinden, medya ve akademik kaynaklardan sağlanıyor. Fakat bazı saldırılar ABD tarafından açıklansa da birçoğu üstlenilmiyor. 

Yemen

Yemen'deki ABD saldırıları kara, deniz ve havadan yapıldı. Yemen'in güneyindeki bazı bölgeler El-Kaide tarafından ele geçirilince ABD saldırıları da arttı.

Yemen'de 2002-2012 yılları arasındaki saldırılarda toplam 362 ile bin 52 arasında insan öldü.

Somali

ABD'li özel kuvvetler Somali'de rutin olarak konuşlanmış durumda. ABD Somali'de 2011'de dron saldırıları düzenlemeye başladı. ABD'nin Somali'deki öncelikli hedefi ülkenin güneyini kontrol eden eş-Şebab örgütü. Kenya ve Etiyopya, Somali'nin bazı bölgelerini işgal etmiş durumda. Etiyopya, gerçekleştirdiği işgalde ABD tarafından yardım görüyor.

Somali'de 2007-2012 yılları arasındaki operasyonlarda toplam 58 ile 170 arasında insan öldü.

Pakistan

Pakistan'da 2004-2012 yılları arasında toplam 352 ABD saldırısı gerçekleşti. Bu saldırılarda 2 bin 590 ile 3 bin 338 arasında insan öldü. Ölenlerin 176'sının çocuk olduğu bildiriliyor. dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.