İnzar Dergisi ağustos 2005 Başyazısı

İnzar Dergisi ağustos 2005 Başyazısı

Selam olsun beşeriyete öncülük etmiş tüm peygamberlere... Özelde ise Peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve Onun yolundan giden tüm kardeşlere...

Allah'a hamd ile başlarız...

Selam olsun beşeriyete öncülük etmiş tüm peygamberlere... Özelde ise Peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve Onun yolundan giden tüm kardeşlere...

Hayat Onların yol göstericiliği ile bir anlam kazanır. Onlar ve öğretileri olmazsa şu dar-ı dünyanın ne ehemmiyeti var. Onların klavuzluğu olmazsa hayatın ne tadı var. Bu hayat ki, Onların Rablerinden aldıklarını bize aktarmış olmaları ile bir anlam kazanmış. Niçin söylüyoruz bunu? Karşılaşılan gerçekler bu hakikati bize söyletiyor. Allah'a kulluk, Resulüne ittibanın olmaması halinde karşılaştığımız, gördüğümüz gerçekler acı ve ızdırap verici. Ne de güzel buyurmuş mealen Allah Resulü... Bizler sanki upuzun bir çölün ortasındayız, dünya ise o çölün ortasında bir ağaç gibi... Şimdi biraz o ağacın altında dinleniyoruz. Az sonra yolumuza devam edeceğiz. Evet bu dünyanın künhü bu. O halde bu kısa dinlenme esnasında vaktimizi iyilik, güzellik ve hayırlarla dolduralım. Ama O'nun arzu ettiği gibi. O'nun bize verdiği malzemeleri kullanarak. Hakikatte de O'nun bize gösterdiği yolda gitmemiz menzilimize ulaşmamız için yeterlidir. Yeter ki O'nu razı edelim.

İnzar ailesi olarak İslam'a hizmet ederken karşılaşacağımız sıkıntı ve töhmetlerin bilinci içindeyiz. Ancak bu sıkıntı ve töhmetlerin def'i için Allah'ın bizden istediği gibi davranmayı da ihmal etmeyeceğiz. Tüm kardeşlerimizden de böyle davranmalarını bekleriz. Her ne şart altında olursa olsun, hakk olanı söylemek Rabbimize verdiğimiz ahdimizdir. Günü birlik düşünemeyiz. Bugün söyleyeceğimiz bir sözün, yazacağımız bir kaç satırın hesabını iyi yapmak durumundayız. İşin ciddiyet boyutunu Rabbimizin huzuruna çıkmadan önce idrak etmeliyiz.

Buradan şu tespiti yapmadan geçemeyeceğiz: İslam'ın isminin anılmasından rahatsızlık duyanlar, içinde bulundukları toplumun fesadı için en olmadık şekilde ölçüsüz, seviyesiz, ahlaktan yoksun tavırlar sergiliyorlar. Bunu tüm samimiyetimizle söylüyoruz ki aynı pozisyonda İslami hassasiyeti önde olanlar olsa o seviyesizliğe düşmezler. Aksine o insanları ikna yoluyla, binbir fedakarlıkla Allah'ın istediği gibi bir kul yapmak için çaba sarfederler. Bu özellik, bize Rabbimizin lütfundan verdiği bir nimet olsa gerek. Şu anda Rabbimizin o insanlara karşı gökten taş yağdırıp o insanları helak etmeyişinin sebebi yine O'nun rahmetinin bir eseri değil midir? Ancak buradan o insanlara Rabbimizden hidayet diliyor ve bir an evvel abid bir kul olmalarını temenni ediyoruz. Rabbimizin cennetinde herkese yer var.

Bu ay dergimizde birbirinden güzel konular bulacaksınız. Hayat akışımızın İlahi çizgide, savunduğumuz değerlere mutabık olabilmesi için, birçok öğretiyi okuyacak ve inşallah istifade edeceğiz. Düşüncemizin vasat ve hikmetle hareket eden bir ölçüyü yakalayabilmesi için güzel tesbit ve tavsiyelerimiz olacaktır.

Biliyorsunuz, Üç Aylar'ın başındayız. Bu mübarek aylar bizim için hayırlarımızı artırıcı bir ivme olacak inşallah. Kandillerimizin manevi havasını yakından hissedeceğiz. Camilerimiz en büyük huzur bulduğumuz mekanlarımızdır. Oralarda bu ayların bize ve tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini dileyeceğiz. Müslümanların kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirebilmeleri için el açıp Rabbimizden niyazda bulunacağız inşallah.

Son olarak, kardeşlerimizden dergimizin daha iyi hazırlanması için yoğun öneri ve tavsiyelerini bekliyoruz. Ayrıca dergimizin tüm Müslümanlara ulaştırılabilmesi için ferdi çaba ve gayretlerini yoğunlaştırmalarını istirham ediyoruz.

Sizi derginizle başbaşa bırakırken hepinizi Allah'ın selamıyla selamlar hayır dualarınızı bekleriz. Allah yar ve yardımcınız olsun.
İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.