İnzar Dergisi aralık 2005 başyazısı

İnzar Dergisi aralık 2005 başyazısı

Rabbimiz, Malikimiz olan Allah’a hamd ile başlarız. Bize doğru bir anlayış, doğru bir duruş nasib etmesini dilediğimiz terbiyecimize ne kadar hamd etsek azdır.

Rabbimiz, Malikimiz olan Allah’a hamd ile başlarız. Bize doğru bir anlayış, doğru bir duruş nasib etmesini dilediğimiz terbiyecimize ne kadar hamd etsek azdır. Bize kendimizi, Rabbimizi tanımada biricik rehberimiz olan Peygamberi zişan’a salat, duygu ve düşüncelerinde onun hayat düsturlarını şiar edinen tüm Mü’minlere özellikle de hasret, muhaceret, esaret altında bulunan tüm kardeşlerimize de selam olsun.

On beşinci sayımızda da hamd olsun ki yine sizlerleyiz. Yakın zamanda gerek coğrafyamızda gerekse de dünyanın diğer bölgelerinde çeşitli olaylar tezahür etti. Özetlersek; üniversitelerde kendilerini devlet üstü görüp kesinlikle dokunulmaz kabul edenlerin türlü entrikalarının ortaya çıkarılmasıyla koparılan fırtınalar... Öte yandan bu türlü entrika sahiplerinin sebep olduğu mağdurenin AİHM’den aldığı menfi karar ve yankıları... Son olarak da Şemdinli’de başlayıp çevreye yayılan kirli, bir o kadar da derinlerden gelen  kokuların çevrede yarattığı rahatsızlıkların izah yolları... Biz, tüm bu yaşananların tesadüf eseri değil, planlı, ileriye yönelik varılmak istenen hedeflerin adım adım provası olduğuna kanaat ediyoruz. Kim nasıl düşünürse düşünsün şu hakikati unutmamak lazımdır ki, bu bölge başta İsrail terörist devletinin yüksek çıkarları olmak üzere ABD ve yandaşlarının orta ve uzun vadede ana gündem maddesini oluşturmaktadır. Dünyada İslam’dan başka hakim ve müstekbir devletler nezdinde mücadeleye değer hiç bir sistem ve ideoloji kalmamıştır. Ana hedef İslam ve onun savunucularıdır. Bu hakikat hiç bir iyimserlik, hoşgörü, sevgi, barış vs. kavramlarla örtbas edilemez. Bu ülkenin insanı olup adı Ahmet, Mehmet, Mustafa olanların hiç biri anasından İslam düşmanı olarak doğmadı. Adı David, John, Benjamin olanlar malesef bu insanların önce düşüncelerine çomak soktular, sonra da onları savaşın ön saflarına ittiler. Onlara makam, para en önemlisi de kadın faktörünü musallat edip maalesef kendi anne ve babalarına düşman ettirdiler. Leyla ve onun gibi bacılarımızın çektikleri sıkıntılarda öncü rolde oynadılar.

Bir diğer konu Şemdinli’de ortaya çıkan veya çıkarılan hadiseler... Olayı kim ne şekilde yapmış veya ortaya çıkarmış olursa olsun iddia ediyoruz ki, bu olayların arka planında yine İsrail ve yine ABD vardır. Ana gaye ise temelde İsrail terör devletinin ila nihaye bekasıdır. Bu  uğurda feda edilenler yine bizim insanlarımız yine bizim kardeşlerimiz. Meselenin ana çıkış noktası anlaşıldıktan sonra tüm taraflara düşen şu hakikati anlamaktır: Bizim İslam’dan başka elimize alacak bir meşalemiz, dini değer ve yargılara önem veren ve onu ön planda tutan insanlardan başka edinecek dostumuz yoktur. O halde tez elden çıkalım benlik ve inat bataklığından. Bize uzanan İslam’ın merhamet yüklü kollarını geri çevirmeyelim.

Geçen sayılarımızda olduğu gibi bu sayımızda da birbirinden farklı konuları hepimizin istifadesi için hazırladık. Bu ayki ana konumuz ise Hacc mevsimine girmemiz hasebiyle Hacca yönelik oldu. Tabi Üstad’ın zikrettiği desiseleri içeren 4. Desise, güzide insanların hayatlarından kesitler ve nihayetinde dünya ve ülke gündemi ile ilgili ele aldığımız güncel yazılarımızı da okuyacaksınız.

Bu arada siz kardeşlerimizden bir helallik dilemezsek sıkıntı duyarız. Halis bir niyetle kardeşlerimiz geçmiş tüm sayılarımızı içeren, bilgisayar ortamında açılabilen bir CD hazırladılar. Ancak her nimetin bir külfeti olduğu gibi bilgisayar gibi bir nimetin de zaman zaman gadrine bizler de uğruyoruz. Daha önce bilgisayara bir yolla yerleşmiş tirojen adlı istenmeyen bir yazılımın size ulaştırmış olduğumuz CD’lere bulaşmış olması bizi üzmüştür. Bundan dolayı kardeşlerimizin haklarını helal etmelerini istiyoruz. Tabi siz kardeşlerimize telafi yollu bir hediyemizi de ileride takdim ederiz inşaallah.

Sizleri derginizle baş başa bırakırken İhlas ile davasına hizmette bulunan tüm kardeşlerimizi selamlıyoruz. Allah’a emanet olunuz.

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.