İnzar Dergisi Ekim 2005 başyazısı

İnzar Dergisi Ekim 2005 başyazısı

Bizi oniki ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşturan Rabbimize hamd ile başlarız. O Ramazan’ın müjdeleyicisi, hayat rehberimiz Muhammed Mustafa’ya salat ve selam boynumuzun borcudur.

Selam ile...

Bizi oniki ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşturan Rabbimize hamd ile başlarız. O Ramazan’ın müjdeleyicisi, hayat rehberimiz Muhammed Mustafa’ya salat ve selam boynumuzun borcudur. Allah’ın selam, rahmet ve bereketi Onun ve Onun yolunun takipçisi izzetli Müslümanların üzerine olsun.

Siz İnzar Dergisi okurlarına Allah (cc), bu mübarek ay hürmetine hüsn-ü hatime ihsan eylesin. Bizlere dünya ve ahiret saadeti için hayırlı ameller yapmayı nasip etsin.

Allah’ın yardım ve inayetiyle yine sizlerleyiz. Geride bir yılı bırakarak... Dönüp geriye baktığımızda daha yapmamız gereken çok şeylerin olduğuna kanaat ediyoruz. Evet O’nun lütuflarının tecellilerini gördük. Ancak bundan ne kadar istifade ettik bunun muhasebesini yapıyoruz. Tam da bu dönemin Ramazan’a tevafuk ediyor olması bizim muhasebe azmimizi artırıyor. Kendimize hep şunu sorarız. Biz Allah’ın bize lütfettiklerinin karşısında bağlılığımızı ne kadar gösterebiliyoruz. Dostumuzun bizden istediğini ne ölçüde yerine getirebiliyoruz. Buna bulacağımız cevap bundan sonraki yaşantımızda da bizim için bir rehber olacak inşaallah.

Hayatımıza anlam kazandıran yegane değer Allah ve Resulunun öğretileridir. Kişi bu iki değerden uzaklaştıkça insani özelliklerini de yitirir. Evet doğuştan gelen temiz fıtratın etkisiyle bir müddet insani özellikler taşınsa da varolan şartlar, o güzel özellikleri de bir müddet sonra ortadan kaldırmaya muktedir olur. Allah’ın emrine muhalefet eden toplumların günbegün nasıl bir yokoluşa doğru gittiklerini hepimiz müşahede etmiyor muyuz? Ancak şunu da sevinerek müşahede ediyoruz ki, Allah’ın va’dinin bir tecellisi olsa gerek, bir yandan yozlaşma almış başını gidiyorken bu köhneliğe karşı duran ve keyfiyet kazanan bir yapının da varlığını müşahede ediyoruz. Burada önem arzeden husus belli bir şuura sahip Müslümanların göstereceği tavırdır. Biz inanıyoruz ki, İslam’ın güzelliklerini kendi hayatımızda yaşayarak örnek olursak halkımızın teveccühü şimdikinden kat be kat artacaktır. Yeter ki bizler hakkıyla, ihlasla, fedakârlıkla hizmetimize ara vermeden devam edelim.

İki dünya saadetimiz için de önem arzettiğinden bunu sık sık dile getirmek durumundayız. İslam bir hayat nizamıdır. Hayatımızın her alanını düzenlemeye muktedir muhtevaya sahiptir. Onda hayata dair bir boşluk yoktur. Kendisinden başka bir alternatif aranmayacak kadar şumüllüdür. Onu eğip bükmeden, özüne bir şey katmadan hakkıyla okumak lazım. İslam alimleri iyi niyetle bile olsa Allah Resulü’nün söylemediği bir sözü hadis diye aktaran zevatın bu tavırlarını doğru bulmamıştır. Sebep olarak da Resulullah’a söylemediği bir sözü izafe etmek ona ve dolayısıyla İslam’a bir eksiklik yakıştırma anlamına geleceğini beyan etmişlerdir. Oysa ki İslam kâmil bir din, Peygamberimiz de kâmil bir insandır. Bu cümleden yola çıkarak tekrar deriz ki, Allah’ın önümüze koyduğu hakikatleri O’nun istediği gibi okuyalım.

Dergimiz bu ay doğal olarak Ramazan-ı Şerif ağırlıklı konular içermektedir. Bu konuların yoğun olması şüphesiz Ramazan ayına verdiğimiz önemin bir göstergesidir. İnşaallah hepimiz bu ayın bereketinden, rahmetinden gereği gibi istifade ederiz. Müslüman kardeşlerimizin çektiği sıkıntılardan azad olması, tüm Müslümanların ve insanlığın felaha kavuşması için içten dualarda bulunalım. Umulur ki bu arzumuza kavuşuruz.

Son olarak, Allah’ın izniyle Bayram münasebetiyle önümüzdeki sayımızda siz kardeşlerimize bir hediyemiz olacak. Şu ana kadar çıkan dergilerimizden müteşekkil interaktif olarak hazırlanmış bir CD’yi siz kardeşlerimize hediye olarak vereceğiz. Bu çalışmaya destek maksadıyla sponsorluk yapmak isteyen kardeşlerimiz bize ulaşabilirler.

Sizi derginizle başbaşa bırakırken İnzar Ailesi olarak tüm kardeşlerimizin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik eder, hayır dualarını bekleriz.

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.