İnzar Dergisi Eylül 2005 Başyazısı

İnzar Dergisi Eylül 2005 Başyazısı

Karanlığın, zulmün, cehaletin çirkin yüzünü parçalayan; hayatı, tüm insanlığı iki dünya saadetine kavuşturacak derecede güzel örneklerle dolu olan sevgili Peygamberimize, ashabına, ailesine ve mahşer gününe değin onların yolundan giden tüm Mü'min ve Mü'mi

Tüm alemlerin Rabbi olan Allah 'a sonsuz hamdler olsun.

Karanlığın, zulmün, cehaletin çirkin yüzünü parçalayan; hayatı, tüm insanlığı iki dünya saadetine kavuşturacak derecede güzel örneklerle dolu olan sevgili Peygamberimize, ashabına, ailesine ve mahşer gününe değin onların yolundan giden tüm Mü'min ve Mü'minelere ise selam okun.

Onikinci sayımızda da siz kardeşlerle buluşma fırsatı verdiğinden dolayı Rabbimize şükrümüzü yineliyoruz. O'nun yardım ve inayeti olmazsa biz aciz kullar ne yapabiliriz ki. O'nun yardım eli kiminle beraber ise mutlak kazançlı çıkan odur. Ancak kazanımlara sadece dünya nazarı ile bakmıyoruz. Esas kazanç, kıyamet günü Rabbimizin huzuruna ak bir alınla çıkmaktır. Müminler olarak yapmamız gereken en temel vazife Rabbimize iyi bir kul olmaya gayret etmektir. Bu vazife, Kur'an-ı Kerim'in ana kaynak ve Resul-i Ekrem (sav) 'in yol kılavuzluğu ile yerine getirilir. Bu iki düstur hayatımızın her alanını kuşatabilmelidir. Akabe'de Medine'den gelip Peygamberimize bey'at eden o topluluğun sözlerini hatırlayalım: 'Sıkıntıda−ferahlıkta, aydınlıkta−karanlıkta, sıcakta-soğukta; kendimizi, çoluk çocuğumuzu koruduğumuz gibi Seni de korumaya kollamaya söz veriyoruz.' 'Korumak, kollamak' fiziki bir müdafaa şekli olsa da esas olan hayatlarının tüm alanlarında Onun söylediklerini yerine getirme, Ona tabi olma anlamlarını kapsar. Ki onlar bunu pratik hayatlarında gösterdiler.

Peki onlar (Allah hepsinden razı olsun) bu tabiiyet ile beraber nelerle karşılaştılar? Her bir sahabenin hayatı boyunca karşılaştığı vakalar oldu. Onların bu vakalara karşı koyuş şeklinde de bizler için ibretler vardır. Onlardan sonra İslam'ın tüm güzelliklerini hayatlarında yansıtmaya çalışan güzide insanlar oldu. Ve nihayet asrımızda hayatlarıyla bize örnek şahsiyetler oldular.

Derginiz İnzar, Kur'an-ı Kerim'in ana kaynaklığında, Allah Resulü (sav) başta olmak üzere İslamın güzelliklerini hayatlarıyla ortaya koymuş tüm güzide insanların yol göstericiliğinde yüklenmiş olduğu hizmet yükünü siz kardeşlerimizin yardımıyla kaldırma gayretine devam edecektir inşaallah. Bu yükü kaldırmanın bir bedelinin olduğunun da şuurundayız. Sahabeler ve güzide insanlar bu bedelleri ödemekle dünya ve ahiret saadetine kavuştular. Tek isteğimiz ise Rabbimizin ödemek zorunda olduğumuz bedelleri kendi rızası için kabul etmesidir.

Biz şuna inanıyoruz: Bir doğruyu yaşamak öncelikle o doğruyu iyi bilmeyi gerektirir. Onun için kardeşlerimize günümüz şartlarına göre azami derecede faydalı olabilecek bilgilerin verilmesine çalışıyoruz. Derginiz Inzar'ı islam kültür külliyatının bir hülasası olarak da kabul edebilirsiniz. Ancak şunu da ifade edelim ki, ilim amel edilmekle bir anlam kazanır. Aksine o ilim bir yük olarak kıyamet günü karşımıza çıkacaktır.

Bir Müslümanın kişisel ve toplumsal hayatı ilgilendiren meselelere kayıtsız kalması düşünülemez. Sorumluluklarını yerine getirebilmesi, gerekli tavrı sergileyebilmesi için hadiselere vukufiyeti gerekir. Böylelikle sürüklenen değil sürükleyen bir konuma geçiş söz konusu olacaktır. Allah'a ve Resulüne iman etmiş, pratikte de bunu yansıtmış bir topluluk olması gereken pozisyonda durmalıdır. Tarihimiz zafer sayfalarıyla doludur. Batının başkentlerinde gece vakitlerinde karanlıkta yağmur sularında insanlar boğulurken, İslam Medeniyetinin kalelerinden olan Endülüste gece, sokaklar gündüz gibi kandillerle aydın olurdu. Yeter ki, bizler Rabbimizin istediği doğrultuda hareket edelim.

Bu ay dergimizde yine ilmi, kültürel ve sosyal olaylardan derlenen birçok yazı bulacağız. Her bir yazıda ayrı bir atmosfere gidecek hayatımızdan bir parça bulacağız, İslam coğrafyasındaki gelişmelerden de haberdar olacak, kimi zaman yüreğimiz burkulacak, kimi zaman da Allah'ın bahşettiği zaferlerden dolayı içimizde sevinç çığlıkları atacağız. Yani Müslümanların derdiyle dertlenecek, sevinciyle sevineceğiz. Böylelikle de Hz. Muhammed (sav) 'in ümmetinden olma şerefine bir kez daha nail olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Kardeşlerimize son olarak deriz ki, yoğun çaba ve gayretlerle çıkarılan derginiz İnzar'ın daha çok kardeş tarafından okunabilmesi için azami derecede gayret gösterelim. Lakin biliyoruz ki cehli-cehaleti, kötülüğü-karanlığı ancak ilmin nurdan huzmeleri parçalayacak. Bu huzmelerden birer parça da niçin bizler olmayalım. Bu yolda gayret sarfeden kardeşlerimizden Allah razı olsun ve onları mükâfatlara gark eylesin.

Sizi derginizle başbaşa bırakıyor, hayır dualarınızı bekliyor ve Allah'a emanet ediyoruz. Selam ile...

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.