İnzar Dergisi şubat 2006 editör yazısı

İnzar Dergisi şubat 2006 editör yazısı

Allah’a, bahşettiği sonsuz nimetler için hamd ediyoruz. Selam ise Resul-i Ekrem’e, Al ve Ashabına ve de onların yolundan giden tüm Mü’min kulların üzerine olsun.

Allah’a, bahşettiği sonsuz nimetler için hamd ediyoruz. Selam ise Resul-i Ekrem’e, Al ve Ashabına ve de onların yolundan giden tüm Mü’min kulların üzerine olsun.

Bir başka sayıyı kardeşlerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yoğun kış şartlarının yaşandığı şu günlerde mevsimin getirdiği doğal hastalık ve sıkıntılara rağmen sizlere dergimizi ulaştırmak bu sıkıntılarımızı hafifletmiştir.

Durağanlık aşağıya düşüşün bir göstergesidir. Kişi her ne pozisyonda olursa olsun mutlaka ileriyi düşünebilmeli ve geleceğe yönelik bir takım proğramlarının en azından zihninde olması gerekir. Bunun için zaman ve zemini yoklar şartlar olgunlaştığında ise o düşüncelerini uygular. Özellikle şu asrımızda İslam düşmanlarının Müslümanları sindirmek için yaptıklarına bakınca bizlerin ne kadar çok çalışması gerektiğini anlarız. Hakikatte onlara bir alternatif olma çabasından öte özümüzde o gayretin olması gerekir. Ancak çevremizdeki gelişmelere göre dahi gitmemiz halinde yoğun gayret ve çabalarımızın aksamadan devam etmesi gerektiğini çok rahatlıkla anlarız.

Tüm dünya Müslümanları bir vücudun azaları gibidir. ‘Burdaki bir Müslüman dünyanın herhangi bir yerindeki Müslümanın sıkıntılarından bihaber ve lakayt kalmamalıdır’ asli düsturunu kuvvetle savunuruz. Bunun için elimizden ne gelirse yaparız. Hiç birşey yapamazsak da dualarımızla içten Rabbimize yalvarırız. Tabi bununla beraber meydana gelen güzel gelişmelerden dolayı sevinmek yine tüm Müslümanların hakkıdır. Kimin gelecekte nasıl bir tablo çizeceğini ancak Rabbimiz bilir. Mesela Üstad Bediüzzaman Meşrutiyetin ilanı ile beraber çok güçlü bir müdafi pozisyonunda iken bir müddet sonra hakikatin farklı olduğunu görünce anlayınca görüşlerinin farklılığını rahatça açığa vurdu. Duamız o ki Allah yolunda mücadele eden Müslümanların gayretlerini Rabbimiz boşa çıkarmasın.

Bu yazıyı kaleme aldığımız günlerde yıllardır Siyonizmin zulmü altında inim inim inleyen Filistin’de Hamas’ın seçimlerden zaferle çıktığının haberlerini aldık. Allah’a hamd ettik. Şuna birkez daha inandık ki, kim çalışırsa Allah ona verir. Kim candan, maldan, evlattan, makamdan, fedakarlık ederse bununla beraber Allah yolundaki gayretini aksatmadan devam ettirirse mutlaka karşılığını alacaktır. Yukarıda da değindik sürekli ileriye yönelik bir hedefin belirlenmesi ve şartların buna yoğunlaştırılması halinde zafer Allah’ın inayetiyle kaçınılmazdır. O Filistin’deki kardeşlerimiz çocuklarını, evlatlarını, annelerini, genç yiğitlerini, yaşlılarını feda ettiler. Defalarca yere düştüler, ama yılmadılar yine ayağa kalktılar. Onlar gayretlerini şartlarına göre yoğunlaştırdılar. Dolayısıyla tüm Müslümanların içinde bulunduğu şartlara göre gayretlerini yoğunlaştırmaları gerekir.

Tüm gelişmelerin ışığında şunu görüyoruz ki, mücadele tek boyutlu değildir. Kan, ter ve gözyaşı birlikte el ele vererek zafere beraber koşmak durumundadır. Birinin eksik olması halinde maksada hasıl olmak çok zor veya imkansız gibidir.

Dergimizin bu ayki sayısında geçen aylardan farklı konularla karşılaşacaksınız. Hepimize en faydalı olabilecek konuları işlemeye çalışıyoruz. Filistin’deki gelişmeleri kapak konumuz yaptık. Ümidimiz o ki bizimle başlayan gayretler siz kardeşlerin yardımları sayesinde kemale doğru yol alır. Bunun için sizlerin de derginin her kesimden kardeşlerimize ulaşması için yoğun gayret göstermesi gerekmektedir. Evet, toplum olarak okuma yönündeki gayretimizin azlığının hepimiz farkındayız. Ancak hepimizin kuvvetli azığa ihtiyacı vardır. Bunun için de okuma noktasındaki gayretimizi arttırmamız icab etmektedir.

Allah (cc) tüm Müslümanların gayretlerinin karşılığını eksiksiz verecektir. Yeter ki biz niyetimizi halisane O’nun rızasına endeksleyelim.

Allah (cc) dünyadaki tüm Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.

İnzar Dergisi

İslam ve Kur'an Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.