Irak Başbakanı Kazımi’den Erbil’e “ulusal diyalog” çağrısı

Irak Başbakanı Kazımi’den Erbil’e “ulusal diyalog” çağrısı

Irak Başbakanı Mustada el-Kazımi, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözüme kavuşturulması için “ulusal diyalog” çağrısında bulundu.

Rudaw haber sitesine göre Mustafa el-Kazımi, uzun süredir Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Irak arasında devam eden krizlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Irak’taki siyasi tarafların aralarındaki çekişmeleri bir kenara bırakmaları gerektiğini belirten Kazımi, “Halkımızın taleplerini yerine getirmek için ulusal bir diyalog çağrısında bulunuyoruz. Bizler 6 bin yıldır birlikte yaşadık ve hala yaşıyoruz ve el eleyiz. Irak, barışın ve insani mesajı, hoşgörünün tacı, özgürlüklerin ve fikirlerin ülkesidir” ifadelerine yer verdi.

Kazımi, “Halkımızın taleplerinin yerine getirilmesi için ulusal bir diyalog çağırısında bulunuyoruz. Buradan bütün siyasi taraflara sesleniyorum; diyalog masasına gelin sorumlulukla tartışalım, halkımıza ve tarihimize karşı sorumlu olalım. Partiler ve siyasetçiler nezdinde, bütün taraflara IKBY ile Irak arasında nihai bir anlaşmaya varılması için derin bir ulusal diyalog çağrısında bulunuyorum. Bu adımla birlikte Irak’ın birliğini korumayı aynı zamanda derin ve birikmiş sorunların çözülmesini amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler