Irak, cinsel sapkınlığı temsil eden bayrağı çeken yabancı büyükelçileri kınadı

Irak, cinsel sapkınlığı temsil eden bayrağı çeken yabancı büyükelçileri kınadı

​Irak Dışişleri Bakanlığı, bu davranışın Irak halkının ahlak kurallarına ters düştüğünü ve dini duyguları provake ettiğini belirtti.

Irak Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki Avrupa Birliği (AB), İngiltere ve Kanada büyükelçiliklerinde, küresel güçler tarafından cinsel sapkınlığı daha fazla gündemde tutmak için ilan ettiği "17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü" dolayısıyla "LGBT bayrağı" diye tanıtılan paçavranın çekilmesine tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bu durum, tüm semavi dinlerin yücelttiği ahlaki değer ve ilkelerin yanı sıra Irak'taki sosyal normlar ve ahlak kurallarına ters düşmekte ve dini duyguları provake etmektedir." denildi.

Açıklamada, Irak'taki tüm diplomatik temsilciliklere, ülkede yürürlükte olan kanunlara uymaları ve diplomatik normlar ile Irak toplumunun değerlerine riayet etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Irak'taki Sünni Vakfı da yaptığı açıklamada, söz konusu büyükelçilikleri kınadı.

Açıklamada, "AB, İngiltere ve Kanada büyükelçiliklerinin Irak topraklarında LGBT bayrağı dalgalandırarak sergilediği sorumsuz ve ahlaksız davranışı en ağır şekilde kınıyoruz." ifadesine yer verilerek bunun Irak halkı, İslam dini ve ahlak değerlerine yapılmış bir saldırı olduğu dile getirildi.

Iraklı bazı milletvekilleri ile siyasi parti liderleri de olaya tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.