Irak Cumhurbaşkanı Salih: 10 Ekim'deki erken seçim Irak için dönüm noktası olacak

Irak Cumhurbaşkanı Salih: 10 Ekim'deki erken seçim Irak için dönüm noktası olacak

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, mevcut anayasa ile artık Irak'ı yönetmenin mümkün olmadığına vurgu yaparak 10 Ekim'de yapılacak erken seçimin anayasanın değiştirilmesi için önemli bir fırsat olduğuna işaret etti.

Başkent Bağdat'ta Rafideyn Forumu'nun açılışında konuşan Salih, 10 Ekim'de ülkede yapılacak olan erken seçimin, Irak'ın yeni bir anayasaya kavuşması için bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Mevcut sistem ve anayasanın Irak'ın yönetilmesi için yetersiz kaldığına dikkat çeken Salih, "Irak'ı artık bu anayasa ve mevcut sistemle yönetmek mümkün değil. Erken seçimler ve anayasanın değiştirilmesi ülkedeki hizmet kalitesinin artırılması ve durumun iyileştirilmesi için dönüm noktası olması gerekir. Seçimler, ayrıca birikmiş krizlerin çözümü için de bir çıkış yoludur." dedi.

Bağdat'ta düzenlenen Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı'na Suriye'nin neden davet edilmediği eleştirisine yanıt veren Irak Cumhurbaşkanı Salih şöyle konuştu:

"Suriye, hep bizimledir ve konferans sırasındaki tüm görüşmelerimizde Suriye ve Suriye'deki sorunlar masadaydı. Suriye, Irak için önemli bir ülkedir ve Suriye halkı Irak halkının kardeşidir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler