Irak Hükümeti Mahmur Kampı'na karakol kuruyor

Irak Hükümeti Mahmur Kampı'na karakol kuruyor

Irak İçişleri Bakanlığı, PKK'ye yönelik operasyonları çerçevesinde TSK'nın bombardımanı ile gündeme gelen Mahmur Mülteci Kampı'nda karakol kurmaya karar verdiklerini açıkladı.

Irak Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, Türkiye'nin, PKK'ye yönelik operasyon gerçekleştirdiği bölgelerden biri olan Mahmur Mülteci Kampı'na yaptığı bombardımanlarının sona ermesi için diplomatik alanda çalışma yürütüldüğünü aktardı.

Ordu Sözcüsü Resul Rudaw'a yaptığı konuşmada, "Irak'ın egemenliğine saygı durulması gerektiğini yineledik. Her gün sosyal medyada bir anlaşma olduğu söyleniyor ancak kesinlikle böyle bir şey yok. Biz bu bombardımanlara karşı olduğumuzu söyledik. Hatta Savunma Bakanlığı da kınadığını açıkladı." diye konuştu.

Konuya ilişkin konuşan Mahmur Kaymakamı Rızgar Muhammed İsmail ise, Irak İçişleri Bakanlığı ve Mülteciler Daimi Komisyonu'nun Mahmur Kapındaki çalışmalarla ilgilendiklerini söyledi.

İsmail, "Kampta bulunanların kimlik bilgi kayıtları yenilenmiş, gerekli tüm işlemler bitmiş ve bu aşamadan sonra kampın güvenliği için polis karakolu kurulmasına karar verilmiş durumda. Bize de polislerin kampa dönmesi için hazırlık yapılması yönünde talimat verildi." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.