Irak ile protokol imzalandı

Irak ile protokol imzalandı

Hakkâri Üniversitesi ile Erbil'de bulunan Salahaddin Üniversitesi arasında öğrenci ve akademik değişim protokolü imzalandı.

HAKKARİ - Hakkâri Üniversitesi ile Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti olan Erbil (Hewlêr) kentinde bulunan Salahaddin Üniversitesi arasında öğrenci ve akademik değişim protokolü imzalandı.

 

İmzalanan değişim protokolü kapsamında, 2 üniversite arasında karşılıklı olarak öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği gerçekleştirilecek. Bilimsel ve akademik işbirliği ile ortak eğitim programları hazırlama, araştırma ve geliştirme projelerinin yanı sıra 2 üniversitenin ortak akademik ve kültürel faaliyetler yürütmesi, öğretim üyesi yetiştirme ve geliştirme, karşılıklı öğretim üyesi desteği verme, karşılıklı olarak öğrenci kontenjanın ayrılması, ortak ya da çift diploma programının geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

2 üniversite arasında imzalanan protokolle özellikle Türkçe ve Kürtçe öğretmenlikleri değişim programlarının yürütülmesi öngörülmektedir. Protokolü, Hakkari üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Salahaddin Üniversitesi adına Dr. Ahmed Anwar Dezaye imzaladı.

 

İmzalanan protokol sonrasında kısa bir açıklama yapan Rektör Ceylan, "Türkiye, Irak'ın en büyük ekonomik ortağı ve Irak'taki en büyük inşaat yatırımcısıdır. Bizler üniversite olarak 2 ülke arasındaki etkileşime eğitim ayağını ekliyoruz. İmzaladığımız protokol ile 2 ülke arasındaki kültürel etkileşimin gelişmesi sağlanacaktır. Ayrıca; Üniversitemizde açılacak olan Kürtçe Öğretmenliği Bölümü'nün daha donanımlı olması için büyük katkılar sağlanacak ve Irak'ta Türkçeye olan ilginin artması ve yaygınlaşması için çalışmalara öncülük etmiş olacağız " dedi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.