Irak Kürdistanı Yönetiminden Erbil'deki saldırıya kınama

Irak Kürdistanı Yönetiminden Erbil'deki saldırıya kınama

​Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ile Parlamento Başkanlığı Erbil’de Türkiye konsolosluğu çalışanlarına yönelik saldırıyı kınayan mesajlar yayımladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, başkent Erbil’de Türk konsolosluğu çalışanlarına yönelik saldırıyı kınayarak, saldırının faillerinin bulunup cezalandırılması için soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamda, "Bugün Erbil’de bir restoranda yapılan saldırı sonucu Türkiye konsolosluğunda çalışan bir görevli ile bir vatandaş hayatını kaybetmiş, bir vatandaşımız da yaralanmıştır. Söz konusu bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği ve istikrarını bozmaya yönelik hiçbir girişime müsaade etmeyeceğiz. Saldırının faillerin bulunup cezalandırılmaları için ciddi bir soruşturma yürütülüyor." denildi.

Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlığı da saldırıya kınayarak "Saldırının Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve huzurunu hedef alan bir girişim olduğunu biliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu tür saldırılar Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği ve bölgenin istikrarını bozmaya yönelik saldırılardır. Saldırının Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve huzurunu hedef alan bir girişim olduğunu biliyoruz. Kürdistan Bölgesi Parlamentosu: Komşu ülkeler ile iyi, güçlü ve dostane bir ilişki içerisinde olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz."

Bugün öğlen saatlerinde Erbil'in işlek semtlerinden birinde bulunan bir restoranda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir çalışan ile Nariman Osman isimli başka bir vatandaş daha hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler