Irak'ta seçim gününde sınır kapıları ve havaalanları kapatılacak

Irak'ta seçim gününde sınır kapıları ve havaalanları kapatılacak

Irak Yüksek Seçim Güvenlik Komitesi Başkanı Korgeneral Abdulemir eş-Şammari, "10 Ekim'de güvenlik, sağlık ve hizmet departmanları dışındaki sektörler için resmi tatil ilan edilecek." dedi.

Irak Yüksek Seçim Güvenlik Komitesi, 10 Ekim'de yapılacak seçimler için acil durum tedbirlerini açıkladı.

Yüksek Seçim Güvenlik Komitesi Başkanı Korgeneral Abdulemir eş-Şammari, seçimleri güvence altına almak için tüm hazırlıkları ve planları tamamladıklarını söyledi.

Şammari, "Bugünden itibaren tüm güvenlik birimleri teyakkuz halinde ve bu hal seçimlere kadar devam edecek. Kimsenin seçmenleri etkilemesine izin verilmeyecek. Havalimanlarının yanı sıra valilik girişleri kapatılacak ve şehirlerarası seyahat yasaklanacak. Toplanmalara izin verilmeyecek, gerektiğinde acil durumlarda Bağdat ve diğer kentlerde kapsamlı bir sokağa çıkma yasağı uygulanması için Yüksek Seçim Güvenlik Komitesi'ne yetki verilecek. Oy merkezlerine cep telefonları ile girilmesine müsaade edilmeyecek. 10 Ekim'de güvenlik, sağlık ve hizmet departmanları dışındaki sektörler için resmi tatil ilan edilecek. Hizmet bakanlıkları seçim sürecini desteklemek için çalışacak. Gıda satan marketler, fırınlar ve eczaneler seçim gününde de hizmet vermeye devam edecek." dedi.

Şammari, seçim tedbirlerini ihlal edenlerin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınıp yargıya sevk edileceğini de ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.