İran: ABD ağır bir yenilgiyle Yemen’den ayrılacak

İran: ABD ağır bir yenilgiyle Yemen’den ayrılacak

İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi’in başını çektiği koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik saldırılarının 6’ncı yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Amerika ve bazı ülkelerin Yemen'e yönelik saldırılarda gözlerini Suudi koalisyonunun yaptığı savaş suçu sayılan cinayetlere gözlerini kapattığı belirtildi.

Üstelik, saldırgan ülkelere silah, lojistik ve istihbarat desteği sağladıkları bildirilen açıklamada, böylece işlenen cinayetlere ortak oldukları vurgulandı.

ABD’nin bölgede girdiği her ülkede huzursuzluğa ve yağmaya neden olduğunun görüldüğü ifade edilen açıklamada, “Ancak ABD, sonunda Yemen'de bir yenilgiye daha maruz kalacak ve o ülkeyi arkasına bakmadan, büyük bir aşağılıkla terk edecek.” denildi.

Açıklamada, “Uluslararası kurum ve kuruluşlar, saldırılardan dolayı Yemen halkının yüzde 80'inin insani yardımlara ihtiyaç duyduğunu bildirmekteler. Yemen'e yönelik yaptırımlar ve muhasara, bu ülkeyi çok ağır şartlara sürüklemiştir. Bu durum dünya düzeyinde en büyük insani faciadır.” ifadesine yer verildi.

Bu bağlamda, son zamanlarda ABD'nin bu önlemlerden memnun olmadığına, Yemen'deki stratejisini Yemen'in çeşitli bölgelerindeki askeri varlığında dikkate değer bir artışla ortaya çıkardığına tanık olduk ve bu ülkede askeri olarak istikrar kazanmaya çalışıyor. ABD, bölgedeki her ülkede varlığının, bu ülkelerin kayda değer ancak güvensizliğini ve yağmalarını getirdiğini kanıtladı. 

Açıklamada, “İran İslam Cumhuriyeti Yemen buhranının başından beri bu sorunun askeri yolla çözülemeyeceğini; çözümün ‘ateşkes’, ‘insani yardımların gönderilmesi’ ‘kuşatmanın son bulması’ ve ‘Yemenli gruplar arasında kapsamlı bir hükümetin kurulmasına’ yönelik 4 maddelik bir öneride olduğunu bildirmiştir.” ifadelerine dikkat çekildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.