İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den "Coronavirus önlemleri" açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den "Coronavirus önlemleri" açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Önümüzdeki iki hafta içinde istediğimiz sonucu elde edemezsek iki haftalık Covıd-19 tatili uzatılabilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Tahran'da düzenlenen ve kendisinin başkanlık ettiği Coronavirus ile Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında konuştu.

Yeni Coronavirus kısıtlamalarına ilişkin Ruhani, "Bugünden itibaren faaliyetleri yasaklanan işletmeler üzerindeki ekonomik baskıyı hafifletmek için tüm sağlık protokollerine uymalıyız. Bu iki hafta içinde istediğimiz sonucu elde edemezsek iki haftalık Covıd-19 tatili uzatılabilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, "Emniyet güçleri ve tüm kurumlar iki hafta içinde sağlık protokolleri ile yeni korona önlemlerinin uygulanması için işbirliği yapmalıdır." ifadesini kullandı.

Ülkede günlük test sayısının 100 bine çıkarılacağını duyuran Hasan Ruhani, "Bugünkü toplantıda yıl sonuna kadar yaklaşık 30 milyon kişi için ayda 100 bin tümen sosyal yardım desteği ve en az 10 milyon aile için ise 1 milyon tümen kredi sağlama kararı verildi." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.