İran Dışişleri Bakanı: Ambargo ve Corona ile mücadele için zihinsel değişime ihtiyaç var

İran Dışişleri Bakanı: Ambargo ve Corona ile mücadele için zihinsel değişime ihtiyaç var

​İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Corona virüs ABD'nin zalimce ambargolarının gerçeğini dünyaya gösterdiğini söyledi.

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan Corona virüsen en ağır şekilde etkilendiği İran, bir yandan salgınla mücadele ederken bir yandan da işgalci ABD'nin insani olmayan ambargosuyla mücadele ediyor.

Covid-19 salığının zalimce ambargoların gerçeğini gösterdiğini belirten İran Dışişleri Bakanı Zarif, sosyal medya hesabından yayınladığı video yayınlayarak, ambargoların ekonomik terörizmin ekseninde olduğunu söyledi.

Bir milletin ilaç, gıda ve diğer insani kalemlere ulaşım hakkının elinden alması durumunda diğer ülkelerle kıyasla eşitsiz bir durumda yer alacağını belirten Zarif, "Biz ambargo ve korona ile mücadele için zihinsel bir değişime ihtiyaç duymaktayız, bu mücadele biz hükümranlık yöntemlerinde yenilenmeyi öğretti." dedi.

Zarif, "Ambargolarla mücadele için kendimize uyguladığımız her türlü yaptırıma veda edip diplomasinin yeni asrına girmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler