İran, düşürdüğü Ukrayna uçağının kara kutusunu inceleme sonuçlarını paylaştı

İran, düşürdüğü Ukrayna uçağının kara kutusunu inceleme sonuçlarını paylaştı

​İran Sicil Havacılık Kurumu Başkanı Turec Dehgani Zengene, Tahran'da düşürülen Ukrayna uçağının kara kutularının sonuçları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Dehgani Zengene, yaptığı açıklamada kara kutuların, Fransa'daki Sivil Havacılık Emniyeti Araştırma ve Analiz Ofisi'nin kaza laboratuvarında 17 Temmuz 2020'den 24 Temmuz 2020’ye kadar okunduğunu belirtti.

Zengene, "Bu çalışma, Sivil Havacılık Otoritesi ve kazayı soruşturmakla görevli kişinin sorumluluğu altında, Fransa'nın tesisleri ve teknik desteği ile gerçekleştirildi. Uçak üreticisi olarak Amerika Birleşik Devletleri, işletmeci olarak Ukrayna ve hizmet sağlayıcı ve teknik danışman olarak Fransa gibi ülkelerin temsilcileri bu süreçte Sivil Havacılık Otoritesine yardımcı oldular." ifadesini kullandı.

Olayda vatandaşları hayatını kaybeden ülkeler olan Kanada, Birleşik Krallık ve İsveç'ten temsilcilerin de gözlem ve bilgilendirme sürecine katıldığını aktaran Zengene, Fransız Sivil Havacılık Güvenlik Araştırma ve Analiz Ofisi'ne okuma işleminde gösterdiği işbirliği için teşekkürlerini sundu.

Zengene,  "Çıkarılan bilgiler ilgili ülke temsilcilerine ICAO standartları çerçevesinde emniyet ve teknik analizlerini İran Havacılık Teşkilatı'na sunmaları için sunulmuştur." dedi.

Ukrayna Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak sabahı Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra İran hava savunma sistemince fırlatılan iki füzeyle yanlışlıkla düşürülmüş, uçakta bulunan 176 kişi ve mürettebat hayatını kaybetmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.