İran: İngiliz petrol tankeri yakın zamanda serbest bırakılacak

İran: İngiliz petrol tankeri yakın zamanda serbest bırakılacak

İran'ın Hürmüzgan Limanlar ve Denizcilik Kurumu Genel Müdürü Allahmurad Afifipur, İngiliz petrol tankeri Stena Impera'nın yakın gelecekte serbest bırakılacağını duyurdu.

Afifipur yatığı açıklamada, İngiliz tankerinin 65 gün alıkonulduktan sonra, Bender Abbas limanından uluslararası sulara döneceğini belirtti.

Afifipur, "Tankeri İran sularından çıkarmak için yasal adımlar atılsa da, İran'ın adli makamlarında yasal işlemler halen devam ediyor. Nihai duruşma, denizcilik ihlalleri durumunda, yasal takip ve adli sonuçları sırasında ilan edilecektir." dedi.

2 ay önce İran karasularında Devrim Muhafızları tarafından İngiliz Stena İmpero adlı gemiye el konulmuştu. Devrim Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Dairesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"(19 Temmuz) Stena İmpero isimli bir İngiliz petrol tankerine, Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada uluslararası deniz hukuku ve kurallara uymadığı nedeniyle, Hürmügan Limanlar ve Denizcilik İl Kurumu'nun isteği üzerine Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri 1. Bölge Alayı'nca el konuldu. Anılan petrol tankerine el konulduktan sonra, kıyıya çekilerek yasal işlemlerin başlatılması ve gerekli soruşturmanın yürütülmesi için Kimanlar ve Denizclik Kurumuna teslim edildi."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.