İran, Irak ve Suriye Kürdistan âlimlerinden HÜDA PAR’a taziye mesajı

İran, Irak ve Suriye Kürdistan âlimlerinden HÜDA PAR’a taziye mesajı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı merhum Mehmet Yavuz'un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı paylaşan İran, Irak ve Suriye Kürdistan âlimleri, Yavuz’a Allah’tan rahmet dileyerek HÜDA PAR’a sabır temennisinde bulundular.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı merhum Mehmet Yavuz’un vefatının ardından gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından çok sayıda siyasetçi, gazeteci, âlim, kanaat önderi, STK başkanları ve sevenleri tarafından taziye mesajları iletiliyor.

Merhum Yavuz’un vefatı dolayısıyla İran Kürdistan Bölgesi âlimlerinden Davet Islah Hareketi Şura Üyesi Hüseyin Tibaş ve tanınmış âlimlerinden Sadi Mahmudi başsağlığı mesajlarını iletti.

İran İslami Fıkıh Meclisi Üyesi Abdülmecit Muradzehi de “Inna lillahi ve inna ilayhi raci'un. Dünden bu güne gönlümüz hüzünlü, gözlerimiz yaşlı olsa da, canımız kardeşimiz Mehmet Yavuz'un güzel geçen ömrü son bulsa da Allah’ım onu cennetine nail etsin. Mekânı cennet olsun. Geride kaIan sevenlerine ve ailesine sabırlar ihsan eyIesin.” şeklinde taziyelerini iletti.

Yine Irak Kürdistan Bölgesi âlimlerinden Dar-ül Beyan Genel Müdürü Yasin Ahmet ve Nur'ul Hikme Başkanı Numan Salih Abbas, derin üzüntülerini dile getirerek taziye mesajını iletti.

Son olarak Suriye Kürdistanı bölgesinden Haznevi Tarikatı Temsilcisi Şeyh Muhammed Zahid El-Haznevi, HÜDA PAR Genel Başkan yardımcılarına taziyelerini bildirdi.

Uzun süredir Diyarbakır Dicle Üniversitesi Onkoloji Bölümünde kanser tedavisi gören ve önceki gece vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı merhum Mehmet Yavuz, memleketi Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde, binlerce dava arkadaşı tarafından toprağa verilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.