İran İstihbarat Bakanı: Fahrizade suikastına dair birçok ipucu elde ettik

İran İstihbarat Bakanı: Fahrizade suikastına dair birçok ipucu elde ettik

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastına ilişkin ellerinden birçok ipucunun olduğunu söyledi.

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Alevi, suikastın hemen ardından görevlilerin ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Meslektaşlarımız çalışmalarına başladı ve birçok ipucu elde etti. Konuyu tüm boyutlarıyla takip ediliyor." dedi.

Alevi, "Bu konu güncel olduğu için ve net sonuçlara varmak adına İran halkını bilgilendirmek için şimdilik suikastın detaylarını paylaşamayacağız." ifadelerini kullandı.

Bakanlık, dünkü açıklamasında saldırının faillerine ilişkin ipuçları elde ettiklerini ve bu bilgilerin ayrıntılar elde edilince İran halkına aktarılacağını duyurmuştu.

İran Savunma Bakanlığı'na Bağlı Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade, 27 Kasım günü aracına yapılan saldırıda korumaları ile saldırganlar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İranlı yetkililer, saldırının ardından yaptıkları açıklamada, suikastın arkasında işgalci siyonist rejimin olduğuna dikkat çekmişti.

Fahrizade, geçen yıl da saldırıya uğramış ancak sağ olarak kurtulmuştu.

Siyonist rejimin sözde başbakanı Benjamin Netanyahu 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, Fakhrizadeh’in İran nükleer silah programının başındaki kişi olduğunu iddia ederek hedef göstermişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler