İran topraklarına Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları nedeniyle füze düştü

İran topraklarına Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları nedeniyle füze düştü

İran Dışişleri Bakanlığı, topraklarına düşen füze ve mermiler nedeniyle Ermenistan ile Azerbaycan'a resmi protesto notası gönderdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden çatışmalar nedeniyle, İran topraklarına düşen füze nedeniyle açıklama yaptı.

Hatipzade, "Konunun ülke sınır muhafızlarımızın Azerbaycanlı ve Ermeni meslektaşları ile takip edilmesinin ve her iki ülke tarafından sınır bölgelerimize yapılan tacizlere resmi protesto notasının göndermenin yanı sıra, Dışişleri Bakanlığı olarak İran'ın toprak bütünlüğünün ihlali anlamına gelen ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren roketlerle dolayısıyla İran İslam Cumhuriyeti'nin şiddetli protesto notasını hem Ermenistan'a ve hem Azerbaycan'a ilettik." dedi.

İran'ın kendi vatandaşlarının güvenliği hususunda hiçbir şeyi gözardı etmeyeceğini kaydeden Hatipzade, "Taraflardan dostane ilişkilere ve iyi komşuluk ilkelerine dayanarak, İran'ın milli egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde bu tür kabul edilemez olayların bir kez daha yaşanmaması için gerekli önlem ve uygulamaları yapmalarını istedik." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmada bazı roket ve füzeler, bu iki ülke ile İran arasındaki sınır bölgelerinde yer alan köylere düşmüş, bir çocuk yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.