İran: Tutuklu takası uluslararası arenada yaygın ve kabul görülen bir durumdur

İran: Tutuklu takası uluslararası arenada yaygın ve kabul görülen bir durumdur

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, İranlı ve Avustralyalı tutukluların takası ile ilgi açıklama yaptı.

Irakçi, Avustralya-İngiliz çifte vatandaşlığı bulunan ve siyonist işgal rejimi adına casusluk yapan Kylie Moore-Gilbert'in gözaltına alınan 3 İran vatandaşı ile takas edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İranlı ve Avustralyalı tutukluların takası ile ilgi açıklama yapan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakçi, “Tayland ve Avustralya ile bir yıldan fazla süren yoğun diplomatik çalışmalar sonucunda dün Tayland’da gözaltına alınan 3 İran vatandaşı ile Tahran’daki Avustralya-İngiliz çifte vatandaşlığı bulunan bir tutuklu ile takas edildi” dedi.

Irakçi, “Tutuklu takası uluslararası arenada yaygın ve kabul görülen bir iştir ve hiçbir şekilde yargı erkinin bağımsızlığını ihlal etmez. Tüm ülkelerde, yargı süreci sona erdikten ve kişi hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, ulusal çıkarlar doğrultusunda takas edilmesi mümkündür” ifadelerine yer verdi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakçi, “Son bir yıl içinde İran Dışişleri Bakanlığı ABD, Fransa, Tayland ve Avustralya ile tutuklu takası yaptı ve bu sırada 8 İran vatandaşı İran’daki 6 yabancı tutuklu ile takas edildi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler