İran zırhlı birlikleri ülkenin kuzeybatı sınırına konuşlandı

İran zırhlı birlikleri ülkenin kuzeybatı sınırına konuşlandı

İran Ordusu Kuzeybatı Bölgesi Karargâhı Komutanı General Ali Hacilu, zırhlı birliklerin ülkenin Azerbaycan ve Ermenistan ile sınır olan şeridine konuşlandığını söyledi.

General Hacilu, sınır birliklerine yapılan askeri güç takviyesine dair yaptığı açıklamada, bu karargahın zırhlı birliklerinin ülkenin Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan ile olan sınır şeridine konuşlandığını söyledi.

General Hacilu, "Ülkenin kuzeybatı bölgesindeki birliklerimizin misyonu sınır sakinlerinin huzuruna yönelik herhangi bir tehdit veya güvensizliği önlemektir." dedi.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyumers Haydari, son günlerde ülkenin kuzeybatı sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştu.

Burada basın mensuplarına konuşan Tuğgeneral Haydari, "Ordu birlikleri, ülkenin kuzeybatı sınırlarının bazı bölgelerinde konuşlandırıldı. Bunun asıl amacı kırmızı çizgimiz olan sınır bölgelerini korumaktır. Sınır bölgeleri sakinlerinin huzuru kırmızı çizgimizdir. Dolayısıyla sivillerin güvenliğinin tehlikede olmasına tahammül edemeyiz." ifadelerinde bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.