İran'dan 416 bin kilometrekarelik alanda dev tatbikat

İran'dan 416 bin kilometrekarelik alanda dev tatbikat

İran ordusu, Simnan eyaletinde Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı hava sahasının simüle edildiği geniş çaplı hava savunma tatbikatı başlattı.

Simnan eyaletinde 416 bin kilometrekarelik alanda icra edilen tatbikatta İran ordusunun, ülkenin hava sahasını muhtemel düşman tehditlerine karşı koruma konusundaki yeteneklerinin test edilmesi amaçlanıyor.

İran Ordusu Hava Kuvvetleri tarafından yapılan "Velayet Semaları Savunucuları 98" adlı tatbikatın son aşaması "Ya Muhammed Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem)" parolasıyla bugün sabah saatlerinde Simnan'da başladı.

Tatbikatta İran Ordusu Hava Kuvvetleri, çeşitli alanlarda sahip olduğu kabiliyetlerini sergiliyor.

İran Hava Savunma Komutanı Tuğgeneral Alirıza Sabahiferd, yürütülen tatbikatın Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı’na benzer bir alanda gerçekleştiğini ve silahlı kuvvetlerin savaş hazırlığı ve gerçek muharebeye yakın bir koşulda kabiliyetinin artırılmasının yanı sıra düşmanın herhangi bir olası hava tehdidini önlemek amacıyla yapıldığını belirtti.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığı da son günlerde ülkenin kuzeybatısında "Zülfikar-i Velayet" adlı askeri tatbikat düzenlemişti.

Tatbikatın, Tahran ile Washington arasındaki gerginliğin sürdüğü bir dönemde ve ABD'nin Basra Körfezi'ne 6 ay aradan sonra yeniden uçak gemisi göndermesinin ardından yapılması dikkati çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.