İran'dan büyükelçi ve temsilcilere mesaj: Corona ile mücadele için yaptırımlar kalksın

İran'dan büyükelçi ve temsilcilere mesaj: Corona ile mücadele için yaptırımlar kalksın

​İran Dışişleri Bakanı Yardımcıları, yabancı ülkelerin Tahran'daki büyükelçi ve temsilcileriyle görüşerek işgalci ABD'nin yasadışı tüm yaptırımlarının kaldırılmasını talep etti.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcıları, Yabancı ülkelerin Tarhan'daki büyükelçileri ve temsilcileri ile ayrı ayrı görüştü.

Görüşmelerde, İran Dışişleri Bakanı Yardımcıları, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in muhtelif ülkelerdeki mevkidaşlarına hitaben kaleme aldığı mektupları, kendi dışişleri bakanlarına sunmak üzere Tahran'da bulunan yabancı büyükelçiler ve temsilcilere teslim etti.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcıları, büyükelçi ve temsilcilere, işgalci ABD'nin tek taraflı yaptırımlarının İran'ın Corona virüs ile mücadele için ihtiyaç duyduğu ilaç ve sağlık malzemelerinin tedariki önünde oluşturduğu engeller ve sorunları izah etti.

Hatırlanacağı üzere İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e bir mektup yazmış, bu mektubun birer nüshasını da bütün ülkelerin dışişleri bakanları ve uluslararası örgütlerin başkanlarını göndermişti.

Mektupta, ABD'nin İran'a karşı tek taraflı ve yasadışı tüm yaptırımlarının Corona virüs ile mücadele için kaldırılması gerektiğine vurgu yapılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler