İran'dan misilleme çağrısı

İran'dan misilleme çağrısı

Devrim Muhafızları Ordusunun eski komutanı Tümgeneral Muhsin Rızayi, İran'a it bir petrol tankerinin Cebelitarık'ta alıkonulmasının ardından misilleme çağrısı yaptı.

İran'a it bir petrol tankerinin Cebelitarık'ta alıkonulmasının ardından Tahran'dan misilleme çağrısı geldi. Devrim Muhafızları Ordusunun eski komutanı Tümgeneral Muhsin Rızayi, "Kurumlarımız İngiltere'ye ait bir petrol tankerine el koymakla görevlidir." dedi.

Halen İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreterliği görevini yürüten Rızayi, "İran, zorba güçlere gereken cevabı vermekte tereddüt etmemiştir. İngiltere yönetimi İran'a ait petrol tankerini bırakmazsa ilgili kurumlarımız da İngiltere'ye ait bir petrol tankerine el koymakla görevlidir." ifadelerini kullandı.

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Hükümet Başkanı Fabian Picardo, 4 Temmuz perşembe günü yaptığı açıklamada, Suriye'ye ham petrol götüren bir tankeri durduklarını, tanker ve yükünün alıkonulduğunu bildirmişti.

"Grace 1" adlı geminin, Avrupa Birliği'nin Suriye'ye uyguladığı ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle durdurulduğunu vurgulayan Picardo, el konulan geminin kontrol altında tutulma süresinin 14 gün daha uzatıldığını duyurdu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.