İran'dan Petrol Alan 7 Ülke Yaptırımlardan Muaf Tutuldu

İran'dan Petrol Alan 7 Ülke Yaptırımlardan Muaf Tutuldu

ABD yönetimi, ambargoya rağmen İran'dan petrol alan 7 ülkenin, alımları düşürdükleri için yaptırımlardan muaf tutulacağını bildirdi.

NEW YORK - ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, ambargoya rağmen İran'dan petrol alan 7 ülkenin, alımları düşürdükleri için yaptırımlardan muaf tutulacağını bildirdi.

 

Türkiye, Hindistan, Malezya, Güney Kore, Güney Afrika, Sri Lanka ve Tayvan'ın İran'dan satın aldıkları ham petrol miktarını önemli oranda düşürdükleri belirtilen açıklamada, yaptırımların, bu 7 ülkedeki finansal kuruluşlara, süresi uzatılabilecek şekilde 180 günlük dönem için uygulanmayacağı ve bu yöndeki bildirimin Kongre'ye sunulacağı kaydedildi.

 

ABD yönetimi, mart ayında da Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Japonya, Hollanda, Polonya, İspanya ve İngiltere'yi İran'dan petrol alımlarında kesintiye gittikleri için yaptırımlardan muaf tutma kararı almıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.