İran'dan Pompeo'nun "SİHA'lı saldırı" iddiasına yalanlama

İran'dan Pompeo'nun "SİHA'lı saldırı" iddiasına yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suudi Arabistan'daki Aramco petrol tesislerine SİHA'lı saldırıyla ilgili iddialarını yalanlayarak ithamlara tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'daki iki petrol tesisine yapılan SİHA'lı saldırı konusunda İran'ı suçlamıştı.

İddiaları yalanlayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ithamlara tepki gösterdi.

Diplomatik bağlamda böyle suçlamalar ve boş açıklamaların anlamsız olduğunu kaydeden Musevi, "Uluslararası ilişkilerde bile 'husumet etme' mantık çerçevesinde ve en az inanırlığa sahiptir. Fakat ABD'li yetkililer bu ilkelerin sınırını aşmış durumda." ifadesini kullandı.

Musevi, ABD'lilerin İran'a karşı azami baskı politikası yürüttüğünü ve bundan başarısız kaldıkları için "azami yalan" politikasını benimsediklerini dile getirdi.

Suudi Arabistan'da iki petrol tesisine SİHA'larla saldırı düzenlenmiş, saldırı sonrası Suudi Arabistan petrol üretiminin geçici olarak durdurulduğunu açıklamıştı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise saldırı konusunda İran'ı suçlamıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.