İran'dan, ülkesinin ABD seçimlerine müdahale iddialarına yanıt

İran'dan, ülkesinin ABD seçimlerine müdahale iddialarına yanıt

​İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Microsoft şirketinin, ülkesinin ABD seçimlerine müdahale iddialarını "gülünç" olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, İranlı hacker gruplarının 2020 ABD seçimlerine dahil olan siyasi kişi ve grupları hedef aldığını öne süren Microsoft şirketinin iddialarına yanıt verdi.

İddiaları reddeden Hatipzade, "Yıllardır İran da dahil olmak üzere diğer ülkelerin seçimlerine müdahale eden, İran halkının seçtiği Musaddık hükümetini deviren ve diğer ülkelere karşı istihbarat faaliyetleri yürüten ABD, böyle gülünç bir iddiada bulunacak konumda değil." dedi.

Hatipzade, "Daha önce de defaatle ifade ettiğimiz gibi, Tahran için Beyaz Saray'da başkanlığı koltuğunda kimin oturması önemli değil. Önemli olan, Washington'un uluslararası hukuka, kurallara ve normlara bağlılığı ve diğer ülkelere müdahaleden vazgeçmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmesidir." ifadelerini kullandı.

Microsoft, Çin, Rusya ve İran’a ait hacker gruplarının 2020 ABD seçimlerine dahil olan siyasi kişi ve grupları hedef aldığını iddia etmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.