İşadamları ortak akıl toplantısında buluştu

İşadamları ortak akıl toplantısında buluştu

İnegöl'de oda ve borsa başkanlarının katıldığı ortak akıl toplantısında şehirlerin kalkınmasında ortak aklın önemine vurgu yapıldı.

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ortak akıl toplantısına oda ve borsaların başkanları ile meclis başkanları katıldı.


Yapılan toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentlerdeki birlik ve beraberliğin şehrin geleceğine yön verdiğini vurguladı. BTSO olarak Bursa ve Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için gayret sarf etmeyi arzuladıklarını dile getiren Burkay, “Bizim derdimiz ve hedeflerimiz şehrimiz içindir. Yola çıkarken de hep bundan bahsettik. Beraber olmalıyız. Mümkün olduğunca bir araya geleceğiz. Bunu başardığımız takdirde bizim sırtımız yere gelmez. Bizi sırtımız yere geldiğinde, biz pes edersek, bu ülkede işler iyi gitmiyor demektir.” şeklinde konuştu.

 

“Fotoğrafa geniş bakmalıyız”

‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ sloganının Türkiye genelinde ses getirdiğini ve herkesin Bursa’daki gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ettiğini vurgulayan Başkan Burkay, “Dünyadaki ilk 10 ekonomiye girmek istiyorsak, daha çok çalışmalı ve ufkumuzu geniş tutmalıyız. Fotoğrafa geniş bakmalıyız. Bu açıdan kentin ortak aklı çok önemli. Tarihi ve kültürel mirasımız çok önemli.”şeklinde konuştu.


“7 ayda 800 firmayı yurt dışına gönderdik”

BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde 7 ay içerisinde 800’e yakın firmayı yurt dışındaki önemli fuar organizasyonlarına gönderdiklerini anlatan Burkay, “Sene sonunda bin 200 firmamızı yurt dışındaki fuar organizasyonlarına göndermeyi amaçlıyoruz. Bu bir ilk yılımız. Asıl bizim yıllık hedefimiz 3 bin firmamızı bu fuarlara götürmek.” diye konuştu.

 

Başkan Burkay, 2014 yılı fuar takviminde 44 fuar etkinliğinin bulunduğuna dikkat çekerek, 23-26 Eylül 2014 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek olan İnnotrans Fuarı için Yenişehir Havaalanı’ndan uçak kaldırılacağını belirtti. (Sezer Özer-İLKHA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler