İşgal topraklarında oynanacak Arjantin-Uruguay maçına tepki

İşgal topraklarında oynanacak Arjantin-Uruguay maçına tepki

Güney Amerika ülkelerinden Arjantin ve Uruguay arasında oynanacak olan hazırlık maçının işgal altındaki Tel Aviv'de yapılacak olması tepkilere neden oldu.

Filistin Boykot Kampanyası, Güney Amerika ülkelerinden Arjantin-Uruguay arasından oynanacak olan hazırlık maçının işgal altındaki Tel Aviv'de bulunan Bloomfield Stadında yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Boykot Kampanyası, Filistin halkına yönelik katliamlar gerçekleştirmeye devam eden işgal rejiminin cinayetlerinin üzerini örtmeyi amaçlayan böyle bir maçı kınadığını açıkladı. 

Yapılan basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin bu maçı, Filistin halkına karşı sergilediği insanlık dışı tutumunun, aralarında birçok çocuğun ve kadının da bulunduğu 34 insanı katlettiği Gazze'ye yönelik son saldırılarının, katliamlarının üstünü örtmek için değerlendireceğine dikkat çekildi. 

Açıklamada, "Bu maçın işgal altındaki Filistin topraklarında yapılması kesin olarak her iki kulübün de spor alanındaki itibarını ve ahlaki seviyelerini düşürecek, destekçileri tüm dünyada adalet ve barıştan yana olanların nazarında bundan dolayı büyük bir prestij kaybına uğrayacaklardır. Onlar bununla israil işgal yönetiminin cinayetlerinden dikkatleri başka yöne çekmeyi, onun kinci yüzünü sevimli göstermeyi amaçlamaktadırlar. Bu tutumlarıyla da bütün insanî değerlere ve ilkelere muhalif davranmaktadırlar." ifadelerine yer verildi.

Filistin Boykot Kampanyası, doğacak olumsuz sonuçlardan uzak kalınması için maçın iptal edilmesi veya yerinin değiştirilmesi çağrısı yaptı. 

Boykot Kampanyası, Arjantin takımını işgal topraklarına nakletmeyi kabul etmesinden dolayı Ürdün hava yolu şirketi olan El-Urduniyye li't-Tayaran Şirketi'ni de kınadığını açıkladı. Söz konusu şirketin böyle bir şeyi yapmakla işgal rejiminin Filistin halkı aleyhine işlediği suçlara da ortak olduğunu dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.