İşgalci terör şebekesine karşı harekete geçilmesi çağrısı

İşgalci terör şebekesine karşı harekete geçilmesi çağrısı

İşgalci terör şebekesinin Filistin'de sivil halka yönelik saldırılara tepki gösteren HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya, “Gün Kudüs’ün özgürlüğü için askeri, siyasi ve ekonomik politikaların devreye sokulması gerektiği gündür." dedi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, işgalci terör şebekesinin Filistin, Mescid-i Aksa ve Kudüs'e yönelik saldırılarına düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla tepki göstermeye devam ediyor.

İşgalci terör şebekesinin Filistin'de gerçekleştirdiği katliam ve sivil halka yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla kentteki STK'larında destek verdiği kitlesel basın açıklaması gerçekleştiren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısında bulunarak İslam ülkelerinin liderlerinden artık söylem yerine somut adım atmasını istedi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Filistin'de gerçekleştirilen katliamı sonlandırmak üzere bütün İslam ülkelerinin yer alacağı bir oluşum kurulması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Ulu Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından cami önünde gerçekleştirilen kitlesel basın açıklaması öncesi işgalci terör şebekesi tarafından şehid edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazının ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasında, işgalci terör şebekesi ve destekçileri tel'in edilirken Filistinlilerin günlerdir Kudüs ve Mescid-i Aksa için verdikleri mücadele ve direnişe ise destek verildi.

Basın açıklamalarında katılımcılar, ellerindeki tevhid ve Filistin bayrakları ile sık sık tekbir getirmenin yanı sıra “Kahrolsun israil”, “Kahrolsun ABD”, “Katil israil”, “Katil israil Filistin’den defol” ve "Hamas’a selam direnişe devam" şeklinde sloganlar atarak işgal terör şebekesine tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya, İslam ülkelerinin liderlerinin artık gaflet uykusundan uyanması çağrısında bulunarak işgalci terör şebekesine karşı somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Kaya, işgalci terör şebekesinin Filistin'de gerçekleştirdiği katliam ve sivil halka yönelik saldırılarına seyirci kalınmasına tepki gösterdi.

Kınama mesajlarının, işgalci terör şebekesinin Filistin’deki zulmünü durdurmadığına dikkat çeken Kaya, İslam ülkelerinin liderlerini harekete geçmeye davet etti.

“Artık kelimelerin, kınamaların ötesine geçmemiz gereken noktadayız”

İslam ülkelerinin yöneticilerinin artık harekete geçmesi gerektiğini belirten Kaya, “Bugün siyonist terör çetesinin; Müslümanların sadece onuru ve izzetini çiğnemesine, şehirleri harap, bedenleri parçalamasına, katliamlarını gizlemek için basın merkezlerini vuracak kadar gözü dönmesine kahrolmuyoruz. Bugün sadece parça parça olan bebeklerimize, evleri başlarına yıkılan, Allah’tan başka sığınağı olmayan kardeşlerimize, bacılarımıza, kahrolmuyoruz. Bugün aynı şekilde koskoca İslam aleminin, yapılan bu zulmü hiçbir şey olmamış gibi seyretmesine de kahroluyoruz. Artık kelimelerin, kınamaların ötesine geçmemiz gereken noktadayız. Zulmü daha ne kadar seyredeceğiz, daha kaç parçalanmış bedene ağlayacağız? Bombaların ölüm yağdırmasına daha ne kadar ah-u vah edeceğiz? Ateş sadece düştüğü yeri değil, yüreklerimizi de yakıyor. Mazlumun feryadı arşı titretirken İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi için daha kaç şehirin yakılması, kaç bedenin parçalanması gerekecek?” diye sordu.

“İslam korkakların değil cesur ve atılganların omuzunda yükselecektir”

İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenen Kaya, “Artık kendinize gelin, Kudüs’ün özgürlüğüne giden yol hiç şüphesiz direniştedir. Direniş hareketine siyasi, ekonomik ve askeri olarak destek verin. Mescid- Aksa ve Müslüman kardeşlerimize kalkan olun. Sokakları kan gölüne çeviren katilleri durduracak adım atın. Ülkelerinizin işgal rejimine sağladığı siyasi, ekonomik, askeri imkanları derhal sonlandırın. Hiç şüphesiz İslam korkakların değil cesur ve atılganların omuzunda yükselecektir.” dedi.

“İsrail ancak güçten anlıyor”

Siyonistlere anlayacağı dilden cevap verilmesi gerektiğini belirten Kaya, “Ey Birleşmiş Milletler, ey insan hakları savunucusu olduklarını iddia eden kuruluşlar, neredesiniz? Ey İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye devletler, siz Filistin’i, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için kurulmadınız mı? Daha kaç kez tecrübe edeceksiniz? İsrail laftan ve sözden anlamıyor. İsrail cuma günleri camilerden okunan hutbelerden anlamıyor. İsrail kınanmaktan anlamıyor. Tarih şahittir ve bugünlerde bir daha tecrübe edilmiştir ki israil ancak ve ancak güçten anlıyor. Bu gücü harekete geçirmenin zamanı çoktan gelmiştir. Gün topyekun İslam alemi ve dünya barışını korumakla görevli uluslararası kuruluşların  israilin zulmüne ‘dur’ deme  günüdür. Gün siyonistlere anlayacağı dilden ve en yüksek perdeden konuşma günüdür. Vakit bu zalimlere anladıkları dilden konuşma vaktidir.” ifadelerini kullandı.

“Siyonistler yeryüzündeki huzurun ve güvenin önündeki en büyük engeldirler”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün Müslümanların birliğinden geçtiğini belirten Kaya, şunları söyledi.

“Sadece Müslümanlara değil, insana ve insanlığa da düşman olan hastalıklı bir ruh haliyle karşı karşıyayız. Tüm dünya da biliyor ki siyonistler işgal, şiddet ve terörden beslenen, yeryüzündeki huzurun ve güvenin önündeki en büyük engeldirler. Kudüs, ırkçı-siyonist işgalden kurtulup huzur ve güvenlik yurdu haline gelmedikçe, İslam ülkelerinin, İslam aleminin ve dünyanın huzur bulması mümkün değildir. Kudüs’ün, Gazze’nin ve Filistin’in işgalci ırkçı-emperyalistlerden tamamen temizlenmesini sağlamak ve o mübarek mekanların yeniden insanların huzur ve barış yurdu olmasını temin etmek bizlerin en kutsal vazifesidir. İslam toplumunun faaliyet gösteren bütün teşkilatlarını, insanlık onurunu korumayı görev sayan tüm sivil toplum kuruluşlarını Kudüs’ün barış yurdu olmasının temini için bir araya gelerek en güçlü tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz.”

“Vakit ümmetin, ordularını ve namlularını siyonist işgalcilere yönelteceği vakittir”

İslam ülkelerinden ordularını Kudüs şuuruyla teyakkuza geçirmeye ve işgalci terör şebekesine karşı ise somut adımlar atmaya davet eden Kaya, “Nasıl ki Azerbaycan’a, Karabağ’a askeri destek sağlandıysa Filistin için de aynı destek sağlanmalıdır. Yeryüzünde barış ve adalete inanan bütün insanlığı; işgale, haksızlığa ve sömürüye karşı Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya, zalimin karşısında direnişin yanında yer almaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki ‘Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler asla diz çökmez’ evet, artık söz değil, harekete geçme vaktidir. Vakit ümmetin, ordularını ve namlularını siyonist işgalcilere yönelteceği vakittir. Gün Kudüs’ün özgürlüğü için askeri, siyasi ve ekonomik politikaların devreye sokulması gerektiği gündür. Selam olsun izzetle direnenlere, imkanlarını seferber edenlere. Lanet olsun zalimlere ve zalimlere ses etmeyen zelillere. Veyl olsun zalimlerden korkarak gerisin geriye kaçanlara.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona ererken basın açıklamasına, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve parti teşkilatı, Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Ufuk Çıngırlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler