İşgalciler Gazze'ye 25 bin tondan fazla patlayıcı attı

İşgalciler Gazze'ye 25 bin tondan fazla patlayıcı attı

İşgalci siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırganlığında 25 bin tondan fazla patlayıcı atarak soykırım ve katliamlara neden oldu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Salama Maruf, yaptığı açıklamada, "İşgalci, saldırının başladığı geçen ayın yedinci gününden bu yana Gazze'ye 25 bin tondan fazla patlayıcı attı" dedi.

Sağlık ekiplerinin, siyonist soykırımın 27. gününde enkaz altındakiler de dahil olmak üzere 11 binden fazla şehit ve kayıp olduğunu belgelediğini belirten Maruf, katliamlarda 2 bin 510 öğrencinin şehit olduğunu, 45 okulun faaliyet dışı kaldığını, 212 okulun da çeşitli derecelerde hasar gördüğünü kaydetti.

Maruf, Gazze Şeridi'nde Hıristiyanlara ait 3 kilisenin hedef alınmasının yanı sıra, 52'si tamamen, 110'unu ise kısmen yıkılmak üzere 162 caminin hasar gördüğünü söyledi.

Siyonist saldırganlığın, bir buçuk milyon vatandaşın evlerinden yerinden edilmesine yol açtığını söyleyen Maruf, bunların Gazze'deki 240'tan fazla barınma merkezine dağıtıldığını aktardı.

Maruf, işgal bombardımanında şu ana kadar 200 binden fazla konutun hasar gördüğünü, 35 bin konutun tamamen yıkıldığını, ayrıca 82 hükümet binası ve aralarında Ortodoks Kültür Merkezi'nin de bulunduğu onlarca kamu tesisinin yıkıldığına dikkat çekti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.