IŞİD Kobani girişinde

IŞİD Kobani girişinde

Günlerdir Suriye'nin Kobani kentini kuşatan IŞİD, Kobani'nin doğu mahallesine yoğun top atışı yaparak kent merkezine doğru ilerliyor.

ŞANLIURFA - Günlerdir Suriye’nin Kobani kentini 3 cepheden kuşatan IŞİD’in saldırıları her gün daha fazla yoğunlaşıyor. Kobani’nin kenar mahallerine doğru ilerleyen İŞID güçleri sabahın erken saatlerinden itibaren özellikle doğu tarafına üst üste tank ve top atışları yapıyor.

 

Kobani’nin doğusunda yer alan Mıktel Mahallesine yoğun top atışları düzenleniyor. IŞİD’in, Kobani’nin güney ve batı tarafının ova olması nedeniyle saldırılarını küçük tepelerin bulunduğu doğu bölgesine kaydırdığı tahmin ediliyor.

 

Kobani'den dumanlar yükseliyor
Doğu tarafına yapılan yoğun top atışları, Kobani’nin üzerinde bazen siyah bazen de beyaz toz bulutu oluşmasına sebep oluyor. Üst üste yapılan top atışlarından dolayı kent merkezi üzerinde sürekli dumanlar yükseliyor.

 

Türkiye sınırında bulunan Atmanek (Kendirci) köyünde çok rahatlıkla görülen Kobani doğu bölgesine ilerleyen IŞİD’e ait tank ve zırhlı personel araçlarını görmek mümkün. Top atışlarının hemen ardından ara ara silah seslerinin duyulması kenar mahallelerde karşılıklı çatışmaların yaşandığını gösteriyor.

 

Bazı basın kuruluşları da IŞİD’in Kobani kent merkezine girdiğini duyuruyor. IŞİD’in yoğun bir şekilde doğuda bulunan kenar mahallelere top atışı yapması bu ihtimalin zayıf olduğunu gösterse de IŞİD güçlerinin artık kenar mahallelere girmesinin an meselesi olduğu gelen bilgiler arasında.

 

IŞİD’in ‘bayram namazını Kobani’de kılacağız' açıklamasının ardından saldırıların yoğunlaştığı görülürken sabahın erken saatlerinden itibaren yerlerini alan basın mensupları sıcak çatışmaları an be an izlemeye çalışıyor. Çatışmaların her gün daha da yoğunlaşmasının ardından birçok basın mensubu bayramı Suruç’ta geçirmeye hazırlanıyor.

 

Mülteciler tepelerde çatışmaları izliyor
Çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan birçok mülteci de sınır bölgelerde bulunan tepelere çıkarak doğuda yoğunlaşan çatışmaları izlerken birçok kişi de basın mensuplarının konuşlandığı tepeye gelerek ellerindeki dürbünlerle çatışmaları izliyor.

 

Türkiye tarafında ise yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Gün boyu devam etmesi beklenen çatışmaların savaşın seyrini değiştirmesi bekleniyor. (Osman Gülebak, Mustafa Kaynak - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.