IŞİD sınırda yığınak yapıyor-foto

IŞİD sınırda yığınak yapıyor-foto

Suriye’nin Carablus kenti arasındaki bölgeyi elinde tutan IŞİD, Türkiye sınırına hendek kazarak ve mayın döşemeye ve sınıra mühimmat yığınağı yapmaya devam ediyor.

Gaziantep’in Karkamış ilçesi ile Suriye’nin Carablus kenti arasındaki bölgeyi 2 yıldır kontrolü altında tutan IŞİD, Türkiye sınırına hendek kazarak ve mayın döşeme işlemini sürdürüyor. IŞİD’in bölgeye mühimmat yığınağı yaptığı da gelen bilgiler arasında.

Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren iş makineleri ile kontrollü bir şekilde sınır boyunca hendek kazan IŞİD’in, hendek kazma çalışmalarının yanında amatör bir kamera ile çekilen görüntülerde mühimmat hazırlığı içerisine girdiği görülüyor.

İki gündür Carablus’ta belli aralıklarla iş makineleri ile hendek kazma çalışmalarına devam eden IŞİD, şimdiye kadar 200 metrelik mesafeye hendek kazdığı görüldü.

Sınırın diğer tarafında bulunan Carablus’ta sınıra yaklaşık 150 metre uzaklıkta mevzilerde nöbet tutan IŞİD militanlarının getirmiş oldukları arka kısmı açık olan bir araçla mühimmat sevkiyatı yaptığı görülürken, IŞİD tarafından ciddi bir hazırlığın olduğu gözlemlendi.

Sürekli hareket halinde olan IŞİD militanlarının sık sık etrafı kontrol ederek yoğun güvenlik önlemi aldığı, hendek kazma ve mayın yerleştirme çalışmalarının da Türkiye tarafından gelebilecek zırhlı araçların geçişini engellemeye yönelik olduğu tahmin ediliyor.

Bu gün sınırda her hangi bir hareketlilik görülmezken, IŞİD’in hendek kazma işlemlerine ara verdiği görülüyor. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.