İşitme engelli genç yıllar sonra yeniden duydu

İşitme engelli genç yıllar sonra yeniden duydu

​Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde ikamet eden 14 yaşındaki işitme engelli genç yıllar sonra yeniden duymaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında 10 milyonuncu kimlik kartı verilerek Türkiye gündemine oturan Şanlıurfa Bozova nüfusuna kayıtlı Mehmet Kılıç’ın 14 yaşındaki işitme engelli çocuğu Ahmet Kılıç, yıllar sonra yeniden duydu.

Türkiye'de yapılan yardım çalışmalarını hatırlatan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Özel sektöre yönelik teşvik programları uygulamaya konurken, bir taraftan da belirli bir gelire sahip olmayan, geliriyle sıkıntı yaşayan, engelli olan veya engelli aile bireyine sahip olan, belli bir yaşın üzerinde olan, yardım edilmesi gereken vatandaşın evine ulaşmadığımız hiçbir tanesinin olmamasını büyük bir onurla ifade edebiliriz. 20 yıl önce böyle değildi. Eğitim yardımından, sağlık yardımına, engelli bakımından çocuk yardımına, yaşlı bakım yardımına kadar her türlü desteği verebilme yeteneğine sahip ve bunu kimseden esirgemiyor." dedi.

İşitme engelli gence yapılan yardım çalışmasıyla ilgili de bilgi veren Erin, "Mehmet Kılıç kardeşimizin de işitme engelli bir evladı vardı. Bugün aramızda. Sayın Genel Müdürümüz Mehmet Kılıç beyefendiye kimlik kartını teslim edeceğiz dediğinde Kaymakamımızla birlikte bu ailemizin maddi durumunu gözden geçirdik. Bu evladımızın daha önce işitme kaybının ortadan kaldırılması için bir işitme cihazı verildiğini ancak bunun artık randımanlı olmadığını bu vesile ile yaptırdığımız muayene sonunda öğrendik. Vatandaşın hepsine yetişemiyoruz, hepsine ulaşamıyoruz. Ulaşamadığımız yetimler, ulaşamadığımız fakirler, kimsesizler hakkınızı helal edin." ifadelerini kullandı.

2003 yılında dünyaya gelen oğlu Ahmet’in, işitme engelli olduğunu öğrendiklerinde o zamanki imkânlarıyla kulak içi cihaz uygulaması yapıldığını ve aradan geçen yıllarda cihazın iş göremez hale gelmesiyle çocuğunun işitme yetisini kaybettiğini belirten Mehmet Kılıç, 10 milyonuncu kimlik kartı teslimi için daha önce görüştüğü Vali Abdullah Erin’e durumu anlatmıştı.

Vali Erin’in devreye girmesiyle doktor muayeneleri gerçekleştirilen ve yeni işitme cihazı temin edilen Ahmet Kılıç, yıllar sonra tekrar işitmeye başladı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler