İskenderun İlim-Der’de Regaib Kandili ihya edildi video

İskenderun İlim-Der’de Regaib Kandili ihya edildi video

Üç ayların ilk mübarek gecesi olan Regaib Kandili, Hatay’ın İskenderun İlçesinde yaptığı hayırlı çalışmalarıyla ismini duyuran İLİM-DER tarafından düzenlenen programla, sohbet ve dualarla ihya edildi.

Müslümanlar için önemli gün ve gecelerle Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla, Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde  hayırlı  hizmetlerini sürdüren İlim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İLİM-DER) tarafından, dernek binasında kandil özel programı düzenlendi.

Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece olan Regaib kandili programı, akşam namazına müteakiben Talip Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Tahir Dedeoğlu Hoca’nın okuduğu Cevşen-i Kebir ile devam etti.

“Üç aylar mümini azığıdır”

Gecenin anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Mehmet Özek, üç ayların  müminin azığı olduğunu ve bu azıktan iyi faydalanılması gerektiğini söyledi.

Müslümanların amel, davranış ve hareketlerine her daim dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapan Özek, “Müslümanlar tüm işlerinde ve ibadetlerinde Allah’ın  rızasını gözetmelidir. Amel, davranış ve hareketlerimize dikkat etmeli ve bu mübarek Regaib gecesinde bolca dua etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Programda okunan ilahi ve ezgilerle duygulu anlar yaşanırken küçük çocuklar da ilahi seslendirdiler.

Program son olarak İLİM-DER Başkan Yardımcısı Muhammed Aybakan’ın yaptığı dua ve misafirlere verilen ikramlar  ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.