İslâhiye’de ‘Afet ve Deprem Bilinci’ konferansı düzenlendi

İslâhiye’de ‘Afet ve Deprem Bilinci’ konferansı düzenlendi

Birinci dereceden deprem bölgesinde yer alan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında “Afet ve Deprem Bilinci” konferansı düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslâhiye Meslek Yüksekokulunda,  Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi kapsamında, birinci derece deprem bölgesi olan İslâhiye’de ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak “Afet ve Deprem Bilinci” adlı konferans düzenlendi.

Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “01-07 Mart Deprem Haftası”nda uygulanmaya başlanan “Afet ve Deprem Bilinci” projesi, bahar dönemi sonuna kadar İslahiye ilçesindeki tüm okullarda konferanslar düzenlenerek afet ve deprem bilinci oluşturulmaya çalışılacak.

Proje kapsamında; İslâhiye Gülpembe Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesinde afet ve deprem bilincine dikkat çekmek amacıyla konferans verildi. Projeye, İslâhiye Meslek Yüksekokulu İşletme ve Lojistik programından 40 öğrenci aktif olarak katılıyor.

İslahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde afet ve depremle ilgili sunum yapan TDP Proje Koordinatörü Bilal Erdoğan, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında alınacak tedbirleri anlattı.

Türkiye’nin, yüzde 92 deprem kuşağında yer aldığını söyleyen Erdoğan, depremden kaçmamızın mümkün olamadığına ve depremi önleyemeyeceğimize göre, sağlam yere sağlam binalar yapıldığı takdirde korkulacak bir şey olmayacağını ifade etti.

Deprem olmadan önce yanımızda iletişim bilgilerini içeren kimliğimizin olması gerektiğini ve deprem çantası, evimizde bulunan dolap, kitaplık gibi eşyalarımızın duvara sabitlenmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Deprem olduğunda evde bulunuyorsak, dolap, koltuk, çamaşır makinesi gibi ağır eşyaların yanına cenin vaziyette durmalıyız. Tiyatro, sinema gibi yerlerde koltukların yan kısmına, yolda araçta isek arabayı durdurarak arabanın yanına cenin vaziyete geçmeli, okulda sınıftaysak sıraların altına değil yanına yine cenin vaziyetinde durmalı, anons ve duyurular yapılana kadar yerimizden ayrılmamalıyız. Sakin olmalı, paniklememeli ve görevlilerin uyarılarına uymalıyız.”diye konuştu.

Projeye katılan İşletme Yönetimi Öğrencisi Kübra Demirkıran ise Van depremzedesi olduğunu belirterek, “Depremde 18 yayındaki kardeşimi kaybettik. Keşke insanlar deprem bilincine sahip olup uyansalar. Bilal Erdoğan ile birlikte birçok okula gidip konferanslara katıldık. Proje çok iyi düşünülmüş ve konular fevkalade güzel. Belki böyle konferanslar bizlere daha önce verilseydi, Van depreminde ölümler daha az olurdu. Üniversitemize, Toplumsal Duyarlılık projelerini hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum, gerçekten toplumsal duyarlılık projeleri biz öğrencilere çok yararlıdır.”şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda deprem gerçeğinin daima unutulmaması gerektiğini söyleyen Yüksekokul Müdürü Yardımcı Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İslâhiye ilçesindeki ortaokul ve liselerde seri deprem konferansları verilerek, depremde hayat kurtarıcı faaliyetlerin anlatılacağı ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.