İslam âleminin heyecanla beklediği rahmet ve mağfiret dolu "üç aylar" başladı

İslam âleminin heyecanla beklediği rahmet ve mağfiret dolu "üç aylar" başladı

İslam âleminin özlem ve heyecanla beklediği, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de barındıran mübarek üç aylar bugün başladı.

Recep ayında, Regaip ve Mi'râc; Şaban ayında Berat; Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı geceyi içinde barındıran üç aylar, dua ve yakarışların Allah'a arz edilmesi, pişmanlık gözyaşlarıyla günahların yıkanması, yapılan ibadet ve taatlere verilen sevabın katlanması bakımından Müslümanlar için kaçırılmayacak bir fırsattır.

Üç aylar, kalplerimizi tövbe ve istiğfarla geçirmek, hata ve günahlarımızdan temizlenmek, daralan ruhlarımızı iman nuruyla aydınlatıp kulluk bilincimizi tazelemek ve Rahman'ın rızasını celp etmek için imkânlarla dolu kutlu bir zaman dilimidir.

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur!' diye dua etmiştir. Bizler de Efendimiz gibi böyle dua etmekle birlikte her ayı bir önceki aya nispetle daha çok verimli geçirirsek, farkındalıklarımızı artırıp salih amellerle içini doldurabilirsek, dosdoğru yolda yürüme çabası ve azminde olursak işte o zaman üç aylar bizler için mübarek olacak ve hayatımız da bereketlenecektir. Aksi halde bu günler de sıradan bir gün gibi hakkıyla istifade edilmeden geçecek ve bizi hayır üzerine inşa edemeyecek ve dönüştüremeyecektir.

Üç aylar içerisindeki mübarek gün ve geceler:

Regaib Kandili: 18 Şubat Perşembe,

Miraç Kandili: 10 Mart Çarşamba,

Berat Kandili: 27 Mart Cumartesi,

Ramazan Ayı Başlangıcı: 13 Nisan Salı,

Kadir Gecesi: 8 Mayıs Cumartesi,

Arefe: 12 Mayıs Çarşamba,

Ramazan Bayramı: 13, 14, 15 Mayıs 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.